Àlex Rius, 32è a l’eslàlom que tanca els Campionats del Món de Saalbach
Avui s’ha disputat l’última cursa dels Campionats del Món d’esquí alpí que acull l’estació austríaca de Saalbach. L’eslàlom masculí ha posat punt i final a dues setmanes de competició, avui amb Àlex Rius 32è.
L’andorrà ha completat la cursa amb un temps total de 2.02.75, a 8.73 del guanyador, que ha estat el suís Loic Meillard amb 1.54.02. Rius ha estat a 1.10 de la 30ª posició.
A la primera mànega, Rius ha marcat el 43è lloc amb el dorsal 63. L’andorrà ha fet un temps de 1.04.88 a 5.65 del millor crono de mànega, que havia estat pel francès Clement Noel amb 59.23. Rius feia el 64è temps al primer sector, el 54è al segon, el 45è al tercer i el 42è al quart intermig.
A la segona mànega, l’andorrà recuperava posicions amb el 32è temps de mànega, amb 57.87 a 3.97 del millor registre d’aquesta baixada, que era per a l’austríac Dominik Raschner amb 53.90.
Àlex Rius, esquiador: “La primera mànega era un traçat en què no hi havia molta velocitat, girava molt, incòmode. Als de davant ja se’ls ha vist patir, que no era fàcil d’esquiar. He sortit amb bona actitud, també he tingut algun ensurt, amb alguns errors a la part mitja, i a baix sobretot era una mica sobreviure perquè arribaves amb molta fatiga i el traçat era exigent, girava molt. Una mànega correcta, però millorable, un mig segon, un segon, crec que tinc esquí per baixar-lo, però bé, al final hem arribat a baix que s’ha vist que era difícil”.
“De la segona mànega estic molt content perquè trobo que he sortit bé, amb una bona actitud, he tingut també ensurts però he continuat atacant, el traçat també ho permetia més, la neu estava molt bé, i després a baix amb la fatiga he fet una errada que m’ha costat bastant temps, que hauré de veure al vídeo i parlar amb el Fred, l’entrenador”.
“Estic content, una molt bona experiència. No ha arribat el top30 però com ja vaig dir per mi no era buscar un resultat, sinó agafar l’experiència i treure un bon esquí a un esdeveniment d’aquest calibre, i molt content per tant. La valoració és positiva”.
“No és el mateix que a la tele, estar aquí, veure tota la logística, tota la gent que hi ha implicada, veure als millors esquiadors del món, calfar al seu costat, veure com es preparen i agafar llibreta i boli per veure quins detalls tenen, i tot això per mi és realment un tast del que és l’alt nivell. Em fa seguir amb més ganes pel que queda de temporada i pels anys que siguin, per continuar treballant i un dia lluitar per coses maques”.
FOTO: Christophe Pallot / Agence Zoom