La FAE realitza els tests físics als U14 i U16 per establir l’accés als grups EEBE U16 i U19

La Federació Andorrana d’Esquí, juntament amb els clubs, ha organitzat avui les proves físiques de nivell pels esquiadors i esquiadores de categories U14 i U16 per tal d’analitzar el seu estat de forma però també per establir qui pot accedir als grups U16 i U19.

Dijous passat es van realitzar les proves de nivell tècnic a pistes per continuar amb l’avaluació continua dels esquiadors i esquiadores que aspiren a competir amb els grups EEBE U16 i EEBE U19. Aquestes proves es complementen a les que avui s’han dut a terme a l’Estadi Comunal d’Andorra la Vella i el Centre de Tecnificació d’Ordino (CTEO).

Aquestes proves es fan des de la FAE amb l’objectiu de fer un seguiment dels corredors al llarg de tota l’etapa infantil i veure així la seva evolució tècnica i física. Així mateix, serveixen per establir quins esquiadors i esquiadores en edat de donar el salt als equips EEBE U16 i U19 poden accedir-hi.

Per a aquesta selecció d’esportistes es computen els resultats de la Copa Popeyes en un 50%, un 25% les proves de nivell tècnic -realitzades la setmana passada- i un últim 25% les proves físiques d’avui.

Damià Costa, preparador físic de la FAE: “Es tracta de fer una valoració o tests físics que fem. Els fem dues vegades a l’any per veure l’estat de forma dels nostres esportistes, però sobretot ara la que fem a l’abril serveix també per fer el procés de selecció per formar part dels grups EEBE U19 i U16”.