Proves tècniques de nivell de cara a conformar els equips EEBE U16 i U19

La Federació Andorrana d’Esquí, juntament amb els clubs, ha realitzat aquests dies les proves de nivell tècnic per continuar amb l’avaluació continua dels esquiadors i esquiadores que aspiren a competir amb els grups EEBE U16 i EEBE U19. Aquestes proves es fan des de la FAE amb l’objectiu de fer un seguiment dels corredors al llarg de tota l’etapa infantil i veure així la seva evolució tècnica i física.

Si bé dissabte i diumenge es van realitzar les proves pels U12 del país, ahir dimecres i avui dijous han tingut lloc a Arcalís les proves dels U14 i U16. Es tracta d’unes avaluacions continues que es realitzen als esquiadors i esquiadores d’aquest rang d’edat. Els de segon any U14 són, a més, els que es juguen entrar al grup EEBE U16, i els d’U16 de segon any també lluiten per pujar, en aquest cas, al grup EEBE U19.

Ahir es va fer la prova avaluada per un jurat, en traçat de gegant i també en lliure de gegant, mentre que avui ha estat en traçat d’eslàlom i en lliure d’eslàlom. El jurat està format per quatre persones: dues dels clubs, una persona de l’EEBE i una altra de la FAE.

Aquesta avaluació es completarà amb els ‘tests ironman’ que organitza la FAE, que són els tests físics per conformar les decisions finals. Per a aquesta selecció es computen els resultats de la Copa Popeyes en un 50%, un 25% les proves de nivell tècnic -les realitzades ahir i avui- i un últim 25% les proves físiques.