Bona experiència pels U14 i U16 a l’Scara 2024

Gran experiència la que han viscut els 10 esquiadors i esquiadores seleccionats per formar part de l’edició 2024 de l’Scara, competició internacional d’U14 i U16 que ha tingut lloc a Val d’Isère.

Segons ha explicat el responsable tècnic del grup EEBE U16 de la FAE, Pol Carreras, han estat dos dies de competició molt profitosos tot i les alçades de temporada en què els esportistes estan una mica cansats després de mesos d’entrenaments i competicions. 

Entre els resultats més destacats, Carreras ha fet menció especial a algunes curses en què s’han vist coses molt positives. És el cas de la cursa d’eslàlom del dijous, on Etna Pou va ser 9ª, i el supergegant d’avui divendres, on ha estat 13ª, “sent ella de primer any, de les petites, amb la qual cosa està molt bé”.

També ha destacat la 10ª posició de Max Black avui al supergegant, a menys d’un segon del primer classificat, o la Júlia Capdevila, que si bé a la primera mànega del supergegant “li ha costat una mica”, però al final ha estat 17ª, el que és un resultat bastant correcte, segons Carreras.

Pel que fa als U16, Carreras ha explicat que han esquiat bé, “a un bon nivell, tot i que els petits errors ens costen molt”. Hans Breitfuss i Eric Mitjana, per exemple, que han mostrat molta capacitat per esquiar ràpid, així ho han fet però en arribar a la zona més plana “perden una mica de velocitat”.

En general, però, “molt bones actituds, especialment pel que significa a aquestes alçades de temporada en què el cansament acumulat es nota molt en els més joves”. 

En categoria U14, els seleccionats per l’Scara han estat Júlia Capdevila (SEC), Vicky Gallerani (SEC), Marc Visa (ECA) i Thomas Breitfuss (PCGR). Els seleccionats en categoria U16 són Etna Pou (PCGR), Xènia Cerro (PCGR), Jan Visa (ECA), Max Black (SEC), Hans Breitfuss (PCGR) i Eric Mitjana (SEC).