Medina guanya i Mijares segona al gegant dels Campionats d’Espanya

Avui a Formigal (Espanya) s’ha disputat un gegant, la primera cita dels Campionats d’Espanya d’esquí alpí amb l’equip nacional femení en competició. Íria Medina i Carla Mijares han estat primera i segona, respectivament, en la que ha sigut la millor cursa de la temporada per les dues en la disciplina.

Medina s’ha imposat amb un crono de 1.53.51. L’andorrana marcava el segon millor temps a la primera mànega només superada per Carla Mijares, però a la segona assolia el millor crono i aconseguia, finalment, la victòria. De fet, Mijares ha estat segona a 1.12 de Medina. Mijares si bé guanyava la primera mànega, a la segona es deixava temps respecte a la seva companya, que la superava. Així mateix, Clàudia Garcia, que a la primera mànega feia el 7è millor temps, a la segona no ha pogut acabar. Sí ha acabat la també andorrana Emma Ledesma, 16ª.

Millores de punts

La cursa d’avui ha suposat millores de punts per Íria Medina i Carla Mijares. Medina ha millorat el seu resultat de Peio (33.06), quan assolia la segona millor cursa de la temporada en gegant. Així, els 31.77 d’avui marquen per tant el seu segon millor resultat i li faran mitjana amb el millor del curs, que són els 30.81 d’Alpe Cernis, al mes de desembre. Medina rebaixarà, doncs, la seva puntuació FIS, que actualment és 32.32.

Igualment, Mijares ha aconseguit millorar punts amb els 41.74 d’avui, ja que actualment tenia 42.84 punts FIS. L’andorrana no havia competit encara aquesta temporada en la disciplina de gegant.

FOTO: Skilv