Irineu Esteve, 7è als 42km de l’Skimarathon d’Engadin

Irineu Esteve ha tornat avui a competir per mesurar el seu estat de forma i per analitzar la resposta de la seva esquena en competició de llarg distància. Avui ha corregut als 42km mass start en skating de l’Skimarathon d’Engadin, a Suïssa, on ha finalitzat 7è. Aquesta cursa servirà per decidir els pròxims dies si forma part de les curses de les finals de la Copa del Món de Falun (Suècia, 16 i 17 de març), on tindria una 10km individual en clàssic i una 20km mass start en lliure.

L’andorrà ha començat l’Engadin Skimarathon en el grup capdavanter. En una jornada en què ha nevat bastant, el grup ha anat trencant-se a poc a poc fins que a la pujada han començat a accelerar al davant. Esteve ha respost bé a aquest canvi i es mantenia 6è. Després, en augmentar el grup s’han fet petits grups i l’andorrà s’ha quedat al primer d’ells amb altres sis corredors. 

A la baixada Esteve ha perdut algun metre i al pla ha lluitat per intentar recuperar la distància respecte al sis primers. Però, a partir que li han tret una desena de metres l’andorrà, tot i que els mantenia a la distància, no podia retallar-los. Llavors, Esteve ha rodat els últims 25 quilòmetres en solitari, sempre vigilant que no l’agafés el grup que venia just al darrera d’ell, amb molta gent, a més d’un minut.

Finalment, l’andorrà ha finalitzat 7è amb un temps d’1h49.44,3, a 3.04,1 del guanyador, que ha estat Magne Haga. El podi l’han completat Thomas Bucher-Johansnessen a 8 segons, i Filip Fjeld Andersen, tercer a 36 segons. 

Irineu Esteve, fondista: “Les sensacions van venint, però sí és cert que no estic a un bon nivell de forma, tot i que cada vegada estic millor. Ara hem d’acabar de decidir què fem de cara a la Copa del Món, si anirem o no”.

FOTO: Engadin Skimarathon