Primera de les quatre cites de la FESA Cup a Andorra

Avui la pista Avet de Grandvalira ha acollit la FESA Cup d’esquí alpí, prova organitzada per la Federació Andorrana d’Esquí i que suposa rebre a casa a les millors i els millors esquiadors de categoria U16 del món.

La cursa d’avui ha estat l’eslàlom, disciplina que també es disputarà demà dimarts, mentre que per dimecres i dijous estan previstos dos gegants. Avui la victòria ha estat per a l’alemanya Nadine Salhi Franca en dones, i per a l’italià Paolo Cazzaniga en homes. El millor andorrà ha estat Jan de Visa, que ha finalitzat 13è quan a la primera mànega havia aconseguit el tercer millor temps.

Resultats femenins i masculins

En l’eslàlom femení d’avui la victòria ha estat per a l’alemanya Salhi, amb un crono de 1.27.09, imposant-se sobre la nord-americana Logan Grosdidier (+0.37) i l’eslovena Taja Presern (+0.41). Per part andorrana, Ainhoa Piccino no ha completat la segona mànega, mentre que a la primera han quedat fora Candela Mortés, Isabella Pérez i Etna Pou.

En l’eslàlom masculí el triomf ha estat per a l’italià Cazzaniga amb 1.21.60, per davant dels alemanys Michael Huber (+0.48) i Max Holzinger (+0.50). Jan de Visa, que era tercer després de la primera mànega, a la segona ha fet el 15è temps de mànega i ha acabat, finalment, 13è amb +2.30. Igualment, Hans Breitfuss ha estat 16è (23è a la primera, 13è a la segona), mentre que Àlex Comellas ha acabat 18è (19è a la primera i 18è a la segona). No han finalitzat la primera mànega Max Black, Marcel Pérez i Jordi Rogel.

Demà es disputa un segon eslàlom d’aquesta FESA Cup, mentre que dimecres i dijous seran dies de gegant, sempre a la pista Avet.

“És important organitzar a casa aquestes curses”

Roger Vidosa, director d’alpí de la Federació Andorrana d’Esquí, ha explicat que la FESA Cup “és una competició que s’organitza cada any en les categories U16 en les nacions que formen part d‘aquest organisme, paral·lel a la FIS, i que compta amb 17 nacions”. Vidosa s’ha mostrat satisfet pel fet de poder acollir a Andorra una competició d’aquest nivell: “Penso que és important participar i organitzar a casa esdeveniments d’aquest tipus perquè ens permet veure com es mesuren els nostres joves amb els països no només dels Alps, sinó també dels Estats Units, ja que també els hem convidat”. El director d’alpí de la FAE també ha destacat la implicació en l’organització: “A nivell de carrera, una organització molt bona, amb una molt bona feina de l’estació per treure endavant aquesta cursa”. 

Pe que fa als resultats esportius en clau andorrana, Vidosa ha lamentat que en categoria femenina no hagin pogut finalitzar la cursa les representants de l’EEBE U16, però ha recalcat en categoria masculina l’actuació de Jan de Visa. L’andorrà, se situava tercer en la primera mànega, i tot i que a la segona no ha aconseguit esquiar ràpid, finalment ha acabat 13è. “A la primera mànega teníem una situació ideal en situació de podi, però a la segona ha estat una mica pitjor tot i que acaba en un top15, que penso que és un bon resultat”, ha dit Vidosa. “En noies ens ha anat una mica pitjor, amb abandonaments, però espero que en les pròximes curses aixequem el cap”, ha conclòs.