Gina del Rio debuta a la Copa del Món amb una meritòria 21ª plaça a l'sprint

Bon debut de Gina del Rio a la Copa del Món d'esquí de fons. L'andorrana ha estat 21ª a l'sprint, entrant en la zona de punts WC.

La fondista andorrana, que ha sumat avui 40 punts de Copa del Món gràcies a la 21ª posició final, ha donat la primera gran notícia del dia quan ha aconseguit entrar en les finals de l'sprint. Del Rio marcava en les qualis el 16è temps amb 3.05,44, amb +8.60 respecte a la millor classificada, que era la sueca Jonna Sundling.

Així, Del Rio entrava en el heat 5 dels quarts de final amb la sueca Johanna Hagstroem, la letona Patricija Eiduka, la noruega Julie Myhre, la francesa Lena Quintin i la finlandesa Hilla Niemela.

Als quarts de final, l'andorrana marxava amb el grup, però en la part final la finlandesa Niemela just queia davant d'ella i Del Rio no podia evitar caure també. Amb aquesta situació, es despenjava del cap de cursa i ja no podia remuntar. Així, arribava cinquena a meta amb 3.18,99. 

D'aquesta manera, la fondista andorrana finalitzava 21ª i aconseguia puntuar en Copa del Món, en el que és un gran debut en la màxima categoria de l'esquí de fons.

Gina del Rio, fondista: “La quali ha anat bastant bé, amb bones sensacions. Al final he estat 16ª, que ens ha permès passar a les finals. Als quarts de final anava bastant bé però a l’última pujada m’ha agafat una caiguda i no he pogut fer res i he estat cinquena de la bateria. Amb tot, estic molt contenta pel resultat i amb la feina de tot l’equip”.

Xabier del Val, entrenador: “Era la seva primera Copa del Món, un sprint skating que ha anat súper bé. La qualificació ha sigut molt bona, ha acabat en el lloc 16 i estem contentíssims per aquest resultat. En quarts l’ha agafat una caiguda que no li ha permès millorar la posició. Però, ens quedem amb el resultat de la quali, amb l’experiència que hem tingut i amb la motivació que ens deixa aquest resultat per continuar treballant per l’any que ve”.

FOTO: Modica / Nordic Focus