Millora de punts FIS per a Àlvar Calvo als dos supergegants FIS de Pila

Avui hi havia dos punts de competició per als esquiadors i esquiadores de la FAE. Un era a Alleghe, però ahir ja es va confirmar que, pel mal temps, avui no es farien els gegants que havien de disputar els EEBE U19 i Íria Medina i Clàudia Garcia, de l’equip nacional. L’altre focus del dia estava a Pila, i aquí sí s’han disputat dos supergegants FIS, tot i els 45cm de neu caiguda durant la nit, amb millora de punts per a Àlvar Calvo en una cursa amb molta participació i alt nivell, amb 127 esquiadors.

Al primer supergegant, Calvo ha estat 27è amb el dorsal 67, a +1.84 del guanyador, l’italià Enrico Giacomelli (1.01.90), i amb 83.93 punts FIS que milloraven els seus actuals 117.84. Per la seva part, Pere Cornella acabava 66è a 3.20, mentre que Nico Daban, que era 70è, igualava la seva actual puntuació (113), Maià Font finalitzava 79è, i Salvador Cornella i Martí Llort no aconseguien acabar.

Al segon supergegant, Pere Cornella ha estat 36è a 2.76 del vencedor, que ha tornat a ser Giacomelli amb 59.82. Àlvar Calvo ha estat 44è, i ha marcat 100.28 punts amb els quals confirma la millora que ja havia fet a la primera cursa per deixar lluny els seus actuals 117.84 punts FIS. Per la seva part, Salvador Cornella ha acabat 48è, Maià Font 68è, Nico Daban 79è i Martí Llort 81è.

Demà l’equip disputarà un gegant CIT a la mateixa estació.

Aitor Mulero, entrenador: “Aquesta passada nit ha nevat 45cm i les condicions han sigut difícils fins al dorsar 30. El Pere ho ha tingut complicat amb el dorsal 16. No ha tingut cap opció per lluitar. Els petits ho han fet força be ja que feia temps que no es calçaven esquís de SG i Àlvar ha fet una mànega correcta a la primera cursa ja que ha sigut suficientment intel·ligent a la part dels rollers. Hi havia força nivell ja que s’estan anul·lant moltes curses”.

FOTO: Sklv