Xavi Cornella revalida el títol de campió d’Andorra de gegant i ho fa amb 37.39 punts FIS

Avui el Tarter i la pista Àliga han acollit el Campionat Nacional d’Andorra de gegant, organitzat per l’ECOA i la FAE, amb triomf en categoria masculina per a Xavi Cornella, que a més ha assolit 37.39 punts FIS. L’andorrà ha estat segon a la cursa, en què s’ha imposat l’espanyol Alejandro Puente.

Cornella ha finalitzat segon a la cursa a 1.17 de Puente, però com a campió d’Andorra de gegant. A més, l’andorrà ha marcat 37.39 punts FIS, amb la qual cosa millora, i molt, els actuals 46.03 que té a l’última llista de la FIS. Aquest resultat li farà mitjana amb els 44.27 que va aconseguir el passat mes de març a Altaussee (Àustria).

Per la seva part, Bartumeu Gabriel ha acabat tercer al podi de la cursa, i subcampió d’Andorra de gegant. L’andorrà ha finalitzat a 1.42 de Puente,  Igualment, Àlex Rius ha estat avui 8è a 2.90 amb 50.81, molt a prop dels seus actuals 49.55 en la disciplina.

També han competit avui els corredors EEBE U19, amb Marc Fernández 13è i 64.38 punts FIS, Àlvar Calvó 16è, Pirmin Estruga 21è, Ferran Torres 28è, Cerni Gil 29è, Nicolas Piccino 35è, Salvador Cornella 38è, Marc Delgado 40è, Maià Font 41è, Enzo Fuentes 44è, Martí Llort 46è, Nico Daban 48è i també l’andorrà Pol Rodrigo 55è.

Xavi Cornella, esquiador: “Súper content de revalidar el títol de gegant d’Andorra. He fet una molt bona primera mànega que m’ha permès estar prop del primer i molt content perquè també he pogut fer una mica de punts, que estava costant una mica. Ha estat un dia complet i molt bo. Faltava fer punts en gegant, i ara ho hem acabat de rematar, i ara així acabem bé les últimes carreres de la temporada”.

Bartumeu Gabriel, esquiador: “La veritat és que ha sigut una carrera amb alts-i-baixos. La primera mànega he esquiat bé a la part de dalt però a la part de baix gens bé, i la segona la primera part del traçat malament, però la de baix súper bé, i em quedava a 0.17 del guanyador d’avui. Llàstima de la primera mànega. Hi ha marge de millora. Estic content perquè hi ha coses que s’estan posant a lloc, i ara hem de seguir treballant i estic feliç d’aquests esdeveniments tan macos que organitzem aquí”.