Alpí: Gutiérrez, 26a a la Copa del Món de Semmering

Avui Mireia Gutiérrez ha tornat a puntuar en la Copa del Món i ho ha fet gràcies a la seva 26a posició final en la cita amb l’eslàlom de Semmering, a Àustria. Gutiérrez competia amb el dorsal 56. Amb aquest resultat, l'andorrana se situa 43a al rànking de la Copa del Món d'eslàlom amb 5 punts. La cursa l’ha guanyada la nord-americana Mikaela Shiffrin. 

En la primera mànega, l’andorrana ha marcat un temps de 54.14, la qual cosa la situava en la 24a posició provisional que, en aquest cas, ha aguantat fins que han finalitzat la resta d’esquiadores que han competit darrera d’ella. El seu temps la deixava a 3.40 de la millor classificada, que era la nord-americana Mikaela Shiffrin (50.74).

En aquesta primera mànega, Gutiérrez, que sortia amb el dorsal 56, se situava 34a en el primer punt de control amb 19.68, a 1.29 del millor registre, i en el segon pas cronometrat millorava la posició amb la 33a posició, amb 33.09, a 2.52, per a finalment creuar la meta en la 24a posició recuperant molt terreny perdut amb el crono final de 54.14, a 3.40 de Shiffrin.

En la segona mànega, l’andorrana ha completat la baixada amb un temps de 50.81, el que feia un temps total de 1.44.95, sortint la setena corredora. Després, amb el transcurs de la carrera i amb el concurs de les favorites, ha estat finalment 26a en la classificació definitiva.

Aquest és el segon millor resultat de Mireia Gutiérrez en la Copa del Món d’eslàlom. Abans de la cursa d’avui, a la màxima competició de l’esquí mundial havia estat 20a a la cita de Zagreb (Croàcia), el 4 de gener del 2015. En aquella ocasió l’andorrana va sumar 11 punts.

Aquesta temporada, Mireia Gutiérrez va iniciar la campanya a Europa amb la Copa del Món d’eslàlom a Levi (Finlàndia), on no va completar la primera mànega. Després les seves participacions han estat quatre Copes d’Europa d’eslàlom: dues a Trysill (Noruega) on va ser 21a i 20a, respectivament, una a Andalo (Itàlia) on va acabar 12a, i la de Kronplatz (Itàlia), on va acabar 7a. La Copa del Món de Sestriere (Itàlia) del passat 11 de desembre no va córrer per precaució en tenir molèsties a un genoll.

La pròxima cita del seu calendari amb la Copa del Món serà a Zagreb (Croàcia), el 3 de gener.