Nit de l’Esport 2016: Reconeixement al treball del món de l’esquí

Avui s’ha celebrat al Centre Esportiu i Sociocultural d’Encamp una nova edició de la Nit de l’Esport. En aquesta ocasió s’ha tornat a premiar el món de l’esquí en diferents vessants. S’ha reconegut la feina feta per l’organització de la Copa del Món femenina del passat hivern, a més de la trajectòria de quatre esquiadors: Mireia Gutiérrez i Joan Verdú com a millors sèniors, i Carola Vila i Roger Puig com a millors promeses.

A la Nit de l’Esport ha estat present el Cap de Govern, Antoni Martí, la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, a més del cònsol major d'Encamp, Jordi Torres Arauz, i el president del Comitè Olímpic Andorrà, Jaume Martí, així com el secretari d'Estat d'Esports, Jordi Beal. Per part de la Federació Andorrana, hi ha assistit el seu president, Albert Coma que ha recollit juntament amb Conrad Blanch el guardó pel millor esdeveniment esportiu a la Copa del Món femenina del passat mes de febrer. 

Aquest any la gala ha diferenciat entre esports d’estiu i d’hivern. Així, en els d’hivern, l’esquí ha estat el protagonista. 

Mireia Gutiérrez, 9a classificada a la prova de la Copa d'Europa d'esquí alpí a la disciplina d'eslàlom a Oberjoch (Alemanya), ha estat guardonada com la millor esportista sènior, mentre que en categoria masculina el guardó ha estat per a Joan Verdú, primer la temporada passada a la Copa Nord Americana d'esquí alpí en la disciplina de gegant.

Pel que fa al premi a la millor esportista jove promesa femenina ha anat per a l'esquiadora de fons Carola Vila, 5a a la prova de la Copa d'Europa Júnior de 7,5 km disputada a Hochfilzen (Àustria). En categoria masculina el premi ha recaigut en l’esquiador d’alpí adaptat, Roger Puig, que va aconseguir una 2a posició als Campionats de Suïssa disputats a Veysonnaz en la disciplina de gegant i va quedar 3r a la Copa d'Europa en la disciplina d'eslàlom a Espot.