SBX: Marín i Estévez, davant una nova i il·lusionant temporada

Avui la seu de MoraBanc ha rebut la visita de Lluís Marín i Maeva Estévez, que una temporada més seran els representants de la Federació Andorrana d’Esquí en el boardercross, que comença per a Marín a finals d’aquesta setmana a Montafon amb la primera Copa del Món.

A la presentació han assistit tant el president de la FAE, Albert Coma, com el vicepresident, Josep Maria Raméntol. Aquest últim ha presentat l’acte explicant que la intenció és que Lluís Marín millori la 8a posició que va obtenir en la general de la Copa del Món de la temporada passada.

En aquest sentit, Marín ha anat un pas més enllà i ha afirmat que la intenció és el top 5. De fet, en els últims cinc anys ha viscut una evolució en la general de la Copa del Món de boardercross: 15è al 2012; 27è al 2013; 23è al 2014; 12è al 2015; i 8è al 2016.

Per a l’andorrà, un dels principals objectius serà també els Campionats del Món que aquest any acull l’estació espanyola de Sierra Nevada, del 7 al 19 de març.

La temporada comença per a ell el pròxim cap de setmana amb la Copa del Món de Montafon.

Per la seva part, Maeva Estévez ha destacat que la intenció és tornar a la competició el més aviat possible, i que en quant això sigui possible l’objectiu serà classificar-se per a les finals de les Copes d’Europa.

Maeva Estévez:

“De moment el meu màxim objectiu és poder tornar a la competició i un cop hi estigui ja veurem el meu nivell. Evidentment el meu objectiu seria millorar l’any passat, això és entrar a alguna final de la Copa d’Europa i, si pot ser, començar en una Copa del Món”.

Lluís Marín

“Vaig estar deu dies al llit i vaig perdre entrenaments però vaig poder fer l’ultima estada a Finlàndia. Els objectius continuen sent els mateixos, ser al top 5 de la Copa del Món. No serà fàcil perquè ja hem dit que per això s’ha de ser molt regular i fer podis. Ara a Montafon veurem com estic. No m’he pogut comparar amb els altres però estic confiat”.

“Vaig patir un cop a l’esquena a Hintertux farà una mica més d’un mes, vaig perdre la força d’una cama esquerra i no podia aixecar els braços per un cop a l’esquena. Ara estic físicament estic millor, he pogut entrenar de forma adaptada, però tinc prou experiència com per poder afrontar una temporada amb garanties”.

“Al Mundial es va a per totes. Crec que hi ha nivell suficient com per fer un podi. És una carrera, i una carrera és complicat però si les coses surten bé es pot. L’objectiu és apuntar dalt i que les coses surtin com surtin. Esperem que pugui recuperar la forma que tenia en pretemporada i arribar el millor possible. Els últims Mundials que he fet he anat força ràpid”.

“El millor d’aquesta temporada és que tinc Montafon i després un mes de parada i aprofitaré per tornara agafar la forma que tenia”.

“Arribo a Montafon adolorit, a Finlàndia ja ho estava però els cronos estaven sent ràpids. Si fem les coses bé, pot sortir una bona carrera. A Montafon buscaré sensacions als entrenaments i em forçaré en els moments que toqui. Està clar, però, que no vaig allà per experimentar, vaig allà per intentar fer un resultat perquè l’objectiu de la Copa del Món és molt complicat i no poden deixar passar cap oportunitat. Farem el que podrem”.

“Estar en el Top 5 de la Copa del Món implica fer un o dos podis i si és un primer lloc, millor. Pel sistema de puntuació, si fas podi et situes bé. És important en les finals obtenir puntuacions altes”.

 

Aquest és el calendari de la Copa del Món d’SBX:

15 al 18 de desembre MONTAFON (AUT)

19 al 22 de gener SOLITUDE (EUA)

2 al 5 de febrer BANSKO (BUL)

10 al 12 de febrer FELDBERG (ALE)

24 al 26 de febrer KAZAN (RUS)

4 al 5 de març LA MOLINA (ESP)

24 al 26 de març VEYSONNAZ (SUI)