Fons: Esteve quart i Vila cinquena a Riale-Formazza

L’equip de fons tanca el cap de setmana amb molt bons resultats després que avui en les proves persecució s’hagen assolit una quarta posició d’Irineu Esteve i una cinquena de Carola Vila. La cita ha estat a Riale Formazza (Itàlia) en sengles curses FIS i Júnior, respectivament.

En la prova FIS de persecució de 10 quilòmetres, que comptava amb els temps de la cursa del dia anterior, Esteve ha finalitzat en la quarta posició amb un temps de 58.59,8, a 31,7 segons del vencedor, l’italià Giorgio Di Centa, que també havia guanyat dissabte.

Per la seva part, Vila ha demostrat que la caiguda del dissabte l’havia deixat lluny d’un millor resultat, i avui s’ha situat en la 5a posició final en la cursa de 7,5km persecució. L’andorrana ha marcat un temps de 39.18,3, a 4.26,0 de la guanyadora, la italiana Anna Comarella, i fent el tercer millor temps de la jornada. La suma dels temps de dissabte l’han situat cinquena finalment. Vila ha acabat a menys de quatre segons de la quarta posició, i a menys de 10 segons de la tercera plaça que ha ocupat l’espanyola Lydia Iglesias.

Joan Erola, entrenador: 

Carola va córrer dissabte molt bé però va tenir mala sort de la caiguda perquè si hagués tingut una bona carrera avui hagués estat tercera. Avui ha recuperat bastantes posicions. A nivell físic ha corregut amb molt bones sensacions, igual que dissabte. Estem mol contents perquè era la petita de la categoria. Està a un bon nivell”.

Irineu va córrer molt bé dissabte, s’ha recuperat de la setmana passada que va perdre pes. Avui el quart millor temps de la carrera. Els deu de davant d’avui eren forts, així que la referència del primer és bona perquè són gent que en Copa d’Europa estaran davant. Ha competit en molt bon nivell. Que en el primer any de sènior pugui estar allà al davant està molt bé”.

L’equip entrenarà ara per preparar les competicions del cap de setmana vinent a Valdidentro (Itàlia), ja de Copa d’Europa.