Esteve tanca les curses OPA de Copa d’Europa amb la 7a posició en patinador

Ireneu Esteve ha tancat avui el cap de setmana de curses de Copa d’Europa OPA júnior a Planica, a Eslovènia, amb la 7a posició en la prova dels 10 quilòmetres patinadors. Aquest bon resultat s’afegeix a l’excepcional primera posició que va aconseguir ahir dissabte en la cursa de 10km clàssic, en un fet excepcional en la història de l’esquí de fons andorrà. D’aquesta manera el corredor de la FAE tanca la Copa d’Europa eslovena amb dos grans resultats.

 

Esteve ha aconseguit la 7a posició en els 10km patinadors després d’una intensa lluita entre un grup de corredors que perseguia el francès Jules Lapierre, que ha anat per davant en tot moment. Esteve ha arribat a meta amb un temps de 23.23,4, a 37,9 segons del vencedor i a només 15 segons del temps de podi.

La cursa l’han finalitzada 75 esquiadors. Esteve ha marcat 63.02 punts FIS.

D’aquesta manera, Ireneu Esteve ha tancat un molt bon cap de setmana en la Copa d’Europa d’esquí de fons. L’OPA júnior és la màxima competició europea de la categoria, i a Eslovènia s’hi han desplaçat els millors corredors d’Europa. La Copa d’Europa OPA júnior és una competició que serveix de llançament per als millors esquiadors i Esteve ha demostrat amb una victòria i una setena posició, que és un dels millors esquiadors de fons de la seva edat en el panorama europeu.

Joan Erola, entrenador: “Estic molt content perquè en patinador l’any passat ens costava molt entrar entre els 15 primers i aquest any en totes les curses està en un nivell que demostra que ha fet un pas endavant en patinador, cosa que abans ens costava”.

“Avui està a 15 segons del tercer i ha fet molt bona carrera. Excepte el primer, que ha fet un ‘carrerón’, Esteve ha estat batallant sempre entre els set o vuit primers i estem contents, com ho estem també de la victòria d’ahir en els 10km clàssics. Això és una Copa d’Europa i és un resultat excepcional”.