Esteve guanya en júniors i és 9è en sèniors a Feltre

El passat diumenge a Feltre (Itàlia), Ireneu Esteve i Carola Vila, de l’equip de fons de la FAE, van disputar una prova de de roll Ski. Esteve va guanyar en júnior i va ser 9è en sènior, mentre que Vila va acabar 5a.

Esteve es va imposar en la cursa júnior amb una gran actuació. El jove esquiador andorrà va aconseguir la victoria guanyant amb un avantatge de més de 3 minuts d’avantatge respecte al segon classificat, el que suposava un fet destacat per a una cursa com aquesta. “Va fer una cursa bestial”, va assegurar el tècnic de la FAE, Joan Erola.

En la categoria absoluta (sènior) es van trobar molts corredors de la Copa del Món, i amb tot Esteve va aconseguir la 9ª posició. “És un fet bastant insòlit que un júnior entri en un top10 en aquesta cursa”, va dir Erola. Fins i tot, durant el lliurament de premis es va destacar aquest fet davant del públic assistent. En total, en aquesta cursa hi va haver 90 participants en categoria elit.

Per la seva part, Carola Vila en la seva categoria va fer 5a de 23 corredores, amb una molt bona pujada també. “Està progressant molt”, va afirmar Erola, que va destacar que s’havia de tenir en compte que els dos esquiadors de la FAE arribaven a aquesta cursa després d’una concentració de neu “on vam fer molt volum de treball i encara es de primer any en la seva categoría”.

Abans de la cursa a Feltre, l’equip de fons havia estat a Ramsau (Àustria), entrenant en la glacera i amb una dosi de feina molt important.

Joan Erola: “El balanç és molt positiu en general, i faltarà veure si podem extrapolar aquest rendiment a la neu, que és el més important”.