La Copa del Món 2016 agafa forma a Grandvalira

Dimecres, 27-5-15

Grandvalira encara la Copa del Món 2016 amb l’objectiu de revalidar l’èxit esportiu i organitzatiu de la primera edició. Els responsables tècnics de la FIS desplaçats a l’estació andorrana valoren positivament l’escenari de competició i la bona disposició del comitè organitzador. L’ens internacional assegura que és “un plus logístic” gaudir d’una línia d’arribada que permeti acollir dues disciplines tan diferents com el súper gegant i l’eslàlom

Grandvalira va rebre ahir i el dia anterior, dilluns, la visita dels màxims representants tècnics de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) del circuit de la Copa del Món femenina d’esquí alpí. L’objectiu de la reunió ha estat tractar amb profunditat tots els aspectes relacionats amb l’organització del gran esdeveniment, ja sigui des del vessant més purament esportiu fins al de caràcter més social. A la trobada hi han assistit, Markus Mayr, Director de Cursa de la Copa del Món femenina (proves tècniques), Andreas Krönner, Responsable Tècnic d’Operacions i Jean-Phillippe Vulliet, Director de Cursa de la Copa del Món femenina (velocitat), així com una representació del comitè organitzador per part de l’estació andorrana.

La FIS va inspeccionar els dos traçats que seran escenaris de la competició. D’una banda, la nova pista Àliga on tindran lloc els dos súper gegants i, de l’altra, l’antiga Àliga on es disputarà l’eslàlom, puntuable amb el súper gegant (súper combinada).

Pel que fa a la valoració de la pista, Markus Mayr ha descrit el recorregut com una pista “molt bona per a noies”. El tècnic ha destacat amb èmfasi el fet que en una mateixa línia d’arribada es puguin compartir dues disciplines tan diferents. “És un plus per la logística i per l’espectacle”, ha indicat.

Per la seva part, el Director General de la Copa del Món 2016, Conrad Blanch, ha admès que a diferència de la primera Copa del Món 2012 celebrada a la pista Avet, aquesta edició suposa un impuls més important quant a recursos. I és que les proves que rebrà Grandvalira la temporada vinent, són disciplines de velocitat que obligatòriament per longitud de pista i per característiques de cursa comporten un desplegament més ampli pel que fa les exigències en seguretat. Blanch ha explicat que si bé és cert que la FIS ha afirmat que Grandvalira és al capdavant en organització de Copes d’Europa, l’ens internacional “ens ha reptat a ascendir en el rànquing de la Copa del Món”. I hi ha afegit: “Tenim l’equip molt ben rodat i amb moltes ganes i il·lusió. Aquest és ara mateix el nostre segell”.

Una de les finalitats amb les que Grandvalira encara la segona edició de la Copa del Món és que la competició esdevingui una finestra al món més enllà de l’àmbit esportiu. L’esdeveniment es presentarà també com un acte social amb diferents programes d’animació i activitats paral•leles al marge de les curses. En aquesta línia, també s’ha començat a treballar des del comitè organitzador de El Domini de la Neu.

La Copa del Món femenina d’esquí alpí arribarà al sector El Tarter de Grandvalira els dies 27 i 28 de febrer del 2016. Al llarg de la setmana les millors esquiadores del món s’exercitaran a Grandvalira i es preveu la presència d’atletes tan mediàtiques com Lindsay Vonn, entre d’altres. Cal recordar que Grandvalira va acollir la primera edició de la Copa del Món femenina d’esquí alpí (eslàlom i eslàlom gegant) l’any 2012. El gran circ blanc torna a Andorra després de 4 anys amb el ferm propòsit segons ha assenyalat el President de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), Albert Coma, de fer-se un lloc cada dos o tres anys en el més que renyit i competitiu calendari de la màxima competició mundial de l’esquí alpí.