Alpí: Mireia Gutiérrez, 20a a l’eslàlom de la Copa del Món de Zagreb

Diumenge, 4-1-15

Mireia Gutiérrez ha estat avui 20a a l’eslàlom de la Copa del Món de Zagreb (Croàcia). L’andorrana ha aconseguit classificar-se per a la segona mànega en ser la 26a en la primera mànega.

L’andorrana, que ha sortit amb el dorsal 62, ha acabat la primera mànega amb un gran esquí i en la 26a posició, entrant en el top30 que dóna dret a ser en la segona mànega de la Copa del Món, amb un crono de 1.00.54, mentre que en la segona ha acabat finalment en la 20a posició amb un temps total de 2.03.06, a 6.40 de la guanyadora, la nord-americana Mikaela Shiffrin (1.56.66), i amb 39.50 punts FIS.

El podi d’aquesta Copa del Món ha estat format per Shiffrin com a vencedora, Kathrin Zettel (Àustria) segona a 1.68, i Nina Loeseth (Noruega) tercera a 2.79.

Gutiérrez tindrà com a pròxim objectiu la Copa d’Europa d’eslàlom a Melchsee Frutt (Suïssa), el 8 i 9 de gener, i la Copa del Món de Flachau (Àustria), també d’eslàlom, el 13 de gener.

Abans de Gutiérrez, només havia estat top30 en la Copa del Món d'eslàlom Vicky Grau en Sestriere (Itàlia) el 10 de març de 2000, quan va ser 26a, i abans el 21 de novembre de 1998 a Park City (Estats Units), quan va ser 19a.

Mireia Gutiérrez, esquiadora: “És un dia molt especial. No m’hagués pensat que avui m’hauria classificat”.

“Ja fa dos, tres anys que estic en la Copa del Món, aquest any estic en la Copa d’Europa i he agafat confiança”.

“Després de dies parada i entrenant a casa amb els meus, torno i faig això... és increïble”.

“La pista m’agrada molt, està gelada i em va molt bé, no s’ha mogut i amb el dorsal 62 he pogut classificar-me de les 30”.

“És un somni que es realitza però queda molt camí i no em conformaré amb això. S’ha de continuar treballant i per aquest camí”.

“Amb aquest resultat el meu planning no canviarà res, faré les Copes d’Europa de Melchsee Frutt i després tornaré a fer la Copa del Món”.

“Per als Mundials vaig amb més ganes, encara tinc punts alts i surto darrere, però amb condicions com avui on no canvia gaire la pista m’he demostrat que sóc capaç d’estar entre les 30 millors”.

“La pista estava gelada i amb aquesta neu esquio molt millor, i sortint 62 no hi havia marca, una mica però res, i és el que m’ha salvat. He fet una molt bona primera mànega”.

“He arribat 26a en la primera i no m’ho creia, i en la segona ja comences a pensar una mica, és un regal, has d’esquiar com saps i ja està, tot i que pots fer una errada, pots caure o et pots sortir de la pista. Estic molt contenta. Fer un top 20 no hagués dit mai”.

“El meu esquí ha sigut fluit en la primera mànega, sense errades, als llocs on havia d’agafar velocitat l’he agafada, a la segona mànega faig una petita errada a l’últim pla, després a l’última part del mur ja estava una mica cansada i no he esquiat tan bé, però és normal. És el primer cop que em trobo en aquesta situació i era tot nou. En la primera no em jugava res i tot ha estat molt més fàcil, no tenia res a perdre. La cursa ha sigut superbona”.

“És el treball que he estat fent tots aquests anys i paga. Et prives de coses, treballes molt i tens una passió pel que fas i al final veus que les coses surten. Espero que ara amb la confiança que tinc i l’esquí que tinc, que continuï. Serà difícil, però això és un pas i em queda molt de camí”.

“No em conformo amb això però he de ser realista: això és un molt bon resultat. Però també toco de peus a terra, he de continuar treballant perquè les millors encara estan lluny”.

“Fer el pas a la Copa d’Europa m`ha permés estar entre les 15 millors i agafar confiança, poder exprimir-me sense pressió i tornar a construir el meu esquí. La Copa d’Europa sembla més fàcil però no és així perquè hi ha molta competència i en són moltes, i en la Copa del Món hi ha les cinc o sis que destaquen, altre grup que hi són allà i la resta”.

Carles Visa, director tècnic de la FAE: “Fa molt temps que perseguim aquest objectiu, mai hem tret la confiança en ella”.

“Els resultats en Copa d’Europa l’han vingut molt bé i ho ha fet molt bé per poder guanyar en confiança”.