Xavier Cornella, campió d’Andorra de gegant

Avui s’ha disputat a la pista Avet de Soldeu el gegant masculí dels Campionats Nacionals d’Andorra. Xavier Cornella, que ha estat 10è a la cursa, ha estat el millor andorrà i, per tant, s’ha proclamat campió nacional de la disciplina.

La cursa ha estat per a l’italià Davide Leonardo Seppi, que s’ha imposat amb 1.35.38, amb 0.18 sobre el francès Victor Muffat-Jeandet, i amb 0.58 respecte al tercer, que ha sigut l’espanyol Aingeru Garay.

El millor andorrà ha estat Xavier Cornella, 10è amb +3.00, mentre que Àxel Esteve ha finalitzat 14è amb +3.37. Aquest ha estat el primer contacte d’Esteve amb gegant aquesta temporada -no corria en gegant, de fet, des del 2022-, i tenia 123.38 punts FIS que rebaixarà gràcies als 55.69 que ha marcat avui.

Per la seva part, Àlex Rius ha estat 17è igualat amb el nord-americà Alexander Huber (1.39.40), mentre que, de l’equip EEBE U19, Marc Fernández ha acabat 22è, Pere Cornella 35è, Pirmin Estruga 36è, Salvador Cornella 40è i Martí Llort 47è. També han completat la cursa els andorrans Jan Torres (38è), Antoni Bea (50è) i Marc Delgado (57è).

Xavier Cornella, esquiador: “Content del resultat, sobretot perquè repeteixo com a campió nacional d’Andorra. L’Avet és una pista exigent però hem tret la cursa endavant, les condicions eren bones i al final hem fet una bona cursa. El meu principal objectiu era l’eslàlom, per això un sabor agredolç, però ara en gegant ha sortit bé. Ara a continuar treballant i a veure si acaben de sortir els resultats en les últimes curses de la temporada”.

FOTO: FAE