Irineu Esteve acaba 24è als 10km FIS en lliure de Beitostoelen

Irineu Esteve ha disputat avui la segona prova de les FIS de Beitostoelen (Noruega). L’andorrà ha estat 24è.

Si ahir va finalitzar 29è a la cursa en clàssic, avui, a la mateixa distància però en estil lliure ha finalitzat 24è amb 22.20,7, a 44,8 segons del guanyador, el noruec Iver Andersen (21.35,9).

“Amb l’altíssim nivell que hi ha aquí, estic molt content de la cursa d’avui”, ha explicat Esteve, que explicava la seva cursa a un circuit de 5km al qual se li donaven dues voltes: “Crec que he sortit bastant bé, remuntant posicions. A la segona volta potser he sortit massa fort i l’àcid làctic m’ha pillat a les cames però després he tornat a remuntar”.

Agraïment als skimen Cristian Zorzi i Fausto Zoller

Irineu Esteve ha volgut agrair el treball dels skimen Cristian Zorzi i Fausto Zoller que, amb el canvi de normativa que prohibeix l’ús del fluor, han hagut de treballar molt dur per adaptar l’enceratge dels esquís. “Vull agrair la feina dels skimen perquè tenien un cap de setmana molt difícil amb el canvi del reglament amb el fluor. Ens preocupava molt a tots i no només han fet una molt bona feina, sinó que avui tenia uns esquís molt, molt bons”. A més, Irineu Esteve ha volgut també donar les gràcies “a tots els que fan possible que aquest any estigui aquí”.

Estada llarga a Escandinàvia

Ara, en acabat Beitostoelen, el següent desplaçament d’Irineu Esteve serà a Ruka (Finlàndia) per disputar la primera Copa del Món el 25 i 26 de novembre (10km interval start en clàssic i 20km mass start en lliure, respectivament). Després de Ruka, el calendari portarà l’andorrà a Gallivare (Suècia) a la segona Copa del Món (una cursa de 10km interval start en clàssic).