Irineu Esteve engega el curs als 10km clàssic FIS de Beitostoelen amb una 29ª posició

Irineu Esteve ha obert avui la temporada de competició en esquí de fons. Ha estat a Beitostoelen (Noruega), on ha disputat la cursa FIS de 10km en clàssic en la qual ha finalitzat 29è a 1.14,7 del guanyador.

Esteve ha fet una cursa de menys a més. Al final, el seu crono de 24.18,2 ha estat 1.14,7 més que el vencedor de la cursa, el noruec Erik Valnes (23.03,5). La competició, amb 170 participants, constava de dues voltes a un circuit de 5km. 

Esteve ha explicat que l’equip “ha salvat molt bé” la circumstància de l’adaptació al nou enceratge dels esquís. “Teníem bons esquís, s’agafaven bé i tenien velocitat bona”, ha explicat l’andorrà. 

Millor a la segona volta

Esteve ha fet una cursa de menys a més després d’una primera volta en què en la que ha anat una mica més lent i ha perdut temps. Però, a la segona s’ha agafat al noruec Simen Krueger -un dels millors fondistes del món- i ha aconseguit millorar posicions. 

Demà es disputa la cursa de 10km d’aquestes carreres FIS a Beitostoelen, en aquest cas en estil lliure. La sortida està prevista a les 12:55h.

Estada llarga a Escandinàvia

Irineu Esteve fa dies que es troba a Noruega. La primera parada va ser a Trysil, on va estar entrenant fins el passat diumenge amb part del seu equip (Team Aker) amb condicions de cursa i neu. El passat dilluns l’equip es desplaçava a Beitostoelen per romandre una setmana més d’entrenament i començar amb la competició d’aquest cap de setmana. 

Després de Beitostoelen, el següent desplaçament d’Irineu Esteve serà a Ruka (Finlàndia) per disputar la primera Copa del Món el 25 i 26 de novembre (10km interval start en clàssic i 20km mass start en lliure, respectivament). Després de Ruka, el calendari portarà l’andorrà a Gallivare (Suècia) a la segona Copa del Món (una cursa de 10km interval start en clàssic). 

FOTO: Sebastian Loraas @sebbeeeh