Bones sensacions a la primera cursa d’eslàlom de l’equip masculí

El primer eslàlom de la Copa de Sud-amèrica (SAC) ha significat la primera cursa de la temporada per a l’equip de tècnica masculí. Bartumeu Gabriel va ser 15è, Àlex Rius 19è, mentre que Xavi Cornella no va poder finalitzar la primera mànega.

Gabriel ha acabat 15è a 2.59 del guanyador, l’austríac Joshua Sturm (1.44.55), i amb 33.08 punts FIS, acostant-se als seus actuals 31.61. Rius ha finalitzat 19è, a 2.77 del vencedor, mentre que Cornella no ha acabat la primera mànega.

A la primera mànega, Rius va fer una baixada “bastant correcta, amb una primera part que li costa una mica trobar el ritme però proposa un molt bon esquí”, ha explicat Fred Beauviel, responsable tècnic. Pel que fa a Gabriel, “una mica enganxat a la neu sense acabar de fer una bona primera mànega”. Cornella, per la seva part, s’ha topat amb un forat a una part, després de sortir amb un dorsal alt (84), i no ha pogut completar la baixada.

A la segona manega, amb la inversió, Gabriel va fer una mànega “molt correcta perquè acaba a 2.59 després de les dues mànegues respecte al primer, que són tots corredors de Copa d’Europa i Copa del Món, amb la qual cosa estem bastant contents del que ha aconseguit el Bartu”. Rius, tot i que no ha aconseguit el seu ritme a la segona mànega, “fa un esquí correcte però no és suficient”.

Al final, el balanç d’aquesta primera cursa ha estat molt positiu. “Per ser la primera cursa de l’any, dona bones sensacions i és un dia molt correcte”, ha dit Beauviel.