Rius, segon a Baqueira amb 23.20 punts FIS, la seva millor carrera d’eslàlom

Avui s’ha disputat a Baqueira l’eslàlom dels Nacionals d’Espanya amb l’equip masculí de tècnica. Àlex Rius ha millorat punts FIS marcant 23.20 i, a més, ha estat segon. La d’avui ha estat la seva millor cursa d’eslàlom de sempre.

Rius ha finalitzat segon amb 1.47.52, a 0.03 del guanyador, l’espanyol Tomás Barata. L’andorrà ha marcat 23.20 punts que milloraran els actuals 27.21 ja que faran mitjana amb els 25.52 que va assolir al mes de gener a Val Palot. 

Per la seva part, Xavi Cornella ha estat 5è a 1.27 i amb 31.62 punts FIS, molt a prop dels seus 29 actuals. També molt a prop dels punts ha estat Bartumeu Gabriel, que avui ha acabat 6è a 1.35, amb 32.17 punts FIS, quan ara mateix suma 31.66. Gabriel ha fet avui la seva segona millor cursa de la temporada.

Àlex Rius, esquiador: “Ahir vaig sortir a per totes, vaig fer una petita errada i no la vaig poder recuperar i em vaig sortir. Després, veient els resultats de la cursa em va fer una mica de ràbia perquè era una bona oportunitat... avui a la primera sí anava una mica més insegur, potser d’ahir, però amb un bon esquí, i a la segona he pogut fer una mica de canvi de xip, he arriscat una mica i m’ha sortit bé. He fet un parell de ‘salvades’ i una bona mànega i m’he quedat a tres centèsimes del primer i he assolit el meu millor resultat de sempre, així que molt positiu pel rànquing de l’any que ve i també per treure’m pressió de cara a les curses d’Andorra”.

Xavi Cornella, esquiador: “Ahir vaig fer punts. Avui la primera havia esquiat bé però després he fet un error a les últimes portes del traçat que m’ha fet perdre molt temps allà, i ja a la primera m’he quedat a dos segons... ja anava a ser molt complicat fer punts. A la segona he fet una bona baixada, he recuperat i he acabat a 1.20, quan a la primera estava a dos segons, i quasi faig punts al final”.

Bartumeu Gabriel, esquiador: “Ahir vaig produir un esquí bastant correcte però a la part de baix de la primera mànega vaig fer un interior i no vaig poder acabar. Avui bon esquí en general, però amb errors que m’han fet fer temps de retard i no he acabat de puntuar com m’hagués agradat però no he fet mal resultat, he fet el meu segon millor resultat de la temporada, així que bastant satisfet de l’esquí d’avui”.

Fred Beuaviel, entrenador: “Xavi ahir va fer uns bons punts, avui ha estat a prop però s’ha complicat una mica a la segona mànega, i avui el Rius fa segon i fa dos bones mànegues i fa una de les millors notes que ha fet. Han estat dos dies bastant bons”.

Els EEBE segueixen lluitant

Així mateix, avui la cursa ha tingut també la presència dels EEBE U19. Pirmin Estruga ha estat 21è, mentre que Eric Ebri ha acabat 22, Ferran Torres 24è, Salva Cornella 26è, Nicolas Piccino 30è, Carlos Salinas 38è, Marc Delgado 39è i Martí Llort 40è.

Nico Belcredi, tècnic de l’EEBE: “Bones condicions de cursa, la pista ha aguantat molt bé. Ens ha faltat un puntet de competitivitat per aconseguir estar una mica més a prop a aquestes curses, que al final hi ha molt nivell, molta gent buscant punts i ningú regala res”.