Lucas Pagès, 16è a l’sprint FIS de Bardonecchia

L’esquiador de telemark, Lucas Pagès, ha disputat avui la primera cursa FIS de l’estació italiana de Bardonecchia. Pagès ha acabat amb molt bons sensacions i amb la 16ª posició.

Pagès ha sortit a la primera mànega de la baixada sprint a poder assolir una segona. La seva baixada ha estat segura, mentre que a la segona ha acabat molt satisfet del plantejament de carrera. Al final ha estat 16è.

Lucas Pagès, esquiador: “A la primera mànega he anat a assegurar per poder fer la segona. Estic content de la segona que he fet, m’ha agradat. Al salt no sé si he arribat a la línia o no, però segurament”.

Com és l’sprint clàssic?

L’andorrà disputarà les dues curses d’sprint clàssic. L’sprint clàssic és una cursa que consisteix en una baixada de gegant, a meitat de gegant hi ha un salt, amb el qual s’ha d’arribar a una línia marcada, i al final hi ha un gir de 360ª més un skating. Tant al salt com als girs s’ha de fer ús de la tècnica del telemark. En total, solen ser carreres d’entre un minut i un minut i mig, amb penalitzacions de temps si no es compleixen certs requisits, com aterrar a la línia del salt (3 segons) o no aterrar amb telemark (1 segon).

Després, Copa del Món al febrer

Després d’aquest cap de setmana, l’andorrà correrà a la Copa del Món de Les Contamines (França), el 2 i 3 de febrer, mentre que l’11 i 12 disputarà dues FIS a Kvitfjell, a Noruega, on del 16 al 18 tindrà altra cita amb la Copa del Món, en aquest cas a Aal.