Carla Mijares, 3ª amb millora de punts FIS al segon gegant NJR d'Alpe Cermis

Ahir Íria Medina i Carla Mijares van fregar el podi (5ª i 6ª, respectivament) i avui Mijares ha aconseguit entrar dins de les tres millors en ser tercera. Ha estat a Alpe Cermis (Itàlia), al segon gegant National Junior Race italià, on tant Mijares com Jordina Caminal han assolit millora de punts.

La cita d’Alpe Cermis ha estat molt productiva per a l’equip femení andorrà, primer perquè ha posat a sobre la neu un bon esquí de les esquiadores andorranes, i segon perquè el rendiment ha permès situar a les esquiadores de la FAE entre les millors a unes curses amb moltíssima participació: avui, més de 130 corredores.

Mijares ha estat tercera amb un crono de 1.46.52, a 0.77 de la guanyadora, la suïssa Sina Fausch, que s’ha imposat amb 1.45.75. Segona ha estat la italiana Ludovica Righi, amb +0.65. Amb aquest resultat, a més, Mijares ha marcat 47.19 punts FIS que milloren els actuals 54.94 i que es rebaixaran gràcies també als 50.80 que va marcar ahir al primer gegant d’Alpe Cermis.

Igualment, avui Íria Medina ha tornat a estar entre el top10. Ahir era 5ª i avui ha estat 7ª amb 1.47.57, a 1.82 de Fausch, mentre que Jordina Caminal ha millorat el seu esquí per ser avui 23ª (+2.77) i demostrar que la seva evolució en la disciplina de gegant va pel bon camí. De fet, avui Caminal ha aconseguit millorar punts, ja que ha marcat 66.30, quan en tenia 77.50 en l’última llista de la FIS. També ha corregut avui l’andorrana Clàudia Garcia, que ha estat 22ª amb +2.71.

Josh Alayrach, entrenador de l’equip, ha explicat com ha anat la cursa per a les tres esquiadores de l’equip de la FAE: “Estem contents perquè Carla fa dues mànegues bastant correctes. La primera bastant fluida, falta una mica d’intensitat però tot i així està davant. La segona mànega de Carla no té res a veure: molta més intensitat amb el mateix tempo i arriba a trobar-se molt més còmoda i fa segona de mànega, la qual cosa li permet entrar al podi”

“La Íria fa les dues mànegues a contracorrent del traçat, una mica massa rodona. És una pista molt fàcil i no va cap al pendent, fa una mica massa de camí i tot i que no esquia gens malament, no aprofita el pendent i acaba una mica lluny. Amb tot segueix amb confiança i demostra que quan estem a pistes que ens afavoreixen més, està més a tope, així que molt positiu”.

“La Jordina ha fet un canvi bastant important respecte a ahir. Cada cop va millorant la seva tècnica i els seus objectius i aconsegueix fer una bona primera i ficar-se entre les 30. La segona surt amb molt bones actituds: la primera part de dalt esquia molt, molt bé, però a la part de baix fa una errada, li cau una mica la línia i no porta la mateixa velocitat que a la primera i acaba, tot i que més a prop que a la primera de mànega, una mica lluny”.