Medina 5ª i Mijares 6ª, a prop del podi del gegant NJR de Alpe Cermis

Avui s’ha disputat el gegant del National Junior Race italià a Alpe Cermis, amb la presència de Carla Mijares, Íria Medina i Jordina Caminal de l’equip de la FAE. També ha disputat la cursa l’andorrana Clàudia Garcia. Medina ha estat 5ª i Mijares 6ª, a prop del podi.

Després d’un viatge el dia previ i sense temps d’entrenar, les esquiadores s’han presentat al portilló de sortida amb molta intensitat. Finalment, Medina ha estat 5ª i Mijares 6ª, mentre que Caminal ha acabat 28ª i Garcia no ha pogut completar la cursa.

Medina ha fet una millor segona mànega, de fet una mànega en què ha marcat el millor crono de tots, i això li ha permès guanyar posicions per ser finalment 5ª amb 1.51.73, a 0.87 de la guanyadora, la suïssa Sina Fausch (1.50.86), i a només 0.67 de la tercera plaça del podi, que ha estat per a la italiana Ludovica Righi. Al contrari que Medina, Mijares ha fet una millor primera mànega en què marcava el quart temps, però a la segona patia una mica més, per ser finalment 6ª amb 1.51.83, a 0.97 de la primera. Caminal, per últim, feia el 28è temps amb + 4.43 en el que és el seu procés per agafar el ritme de la disciplina de gegant.

Demà Alpe Cermis acull un segon gegant NJR també amb participació de les corredores andorranes.

Josh Alayrach, entrenador: “Avui s’han ficat ràpid al ritme, estan agafant confiança. Carla molt bé a la primera, molt ben ficada. La segona hem estat fent força amb el tema de la pressió, per saber gestionar després moments importants i ja li ha costat una mica més. S’ha equivocat a nivell de línies i el temps no li surt tan bé, però hi ha coses molt positives. Pel que fa a Íria, al contrari: primera pitjor, contracorrent, i la segona mànega molt, molt bé. De fet, guanya la mànega, i això dona molta confiança per demà. Per part de Jordina, surt més darrera, la pista es mou, està tou i es nota que no ha fet molts dies de gegant, li falta una mica de ritme, així que aprofitem aquests dies de curses per posar-ho tot al lloc”.