Maeva Estevez treballarà la pròxima temporada amb l’equip espanyol

La rider andorrana Maeva Estevez continuarà aquesta temporada al màxim nivell tot i que en la nova temporada s’adaptarà al treball de l’equip espanyol, i no del francès com havia estat habitual en l’última campanya.

Estevez i la FAE han explicat en roda de premsa que es troba en ple procés de recuperació de l’operació de genoll a la qual va ser sotmesa fa unes setmanes, i de la qual es recupera gràcies al programa que s’ha instaurat al Centre de Tecnificació d’Ordino, de la mà de Lorelei Torres.

Pròximament, Estevez viatjarà a França per intensificar els treballs de recuperació i fisioteràpia per tal de poder estar en condicions, a mitjans de setembre aproximadament, per tocar neu. 

“És d’hora per parlar d’objectius, però el primer és recuperar aquest genoll i no ens precipitarem en cap cas pensant en Copa del Món ni res. No ens posarem pressió en aquest sentit, sinó que tornarem a la competició només quan estiguem cent per cent preparats”, va explicar el gerent de la FAE i director de la secció de boardercross, Carles Visa.

Pel que fa als grups de seguiment, la FAE ha obert dues línies de treball: el grup de seguiment d’snowboard i el grup de seguiment de freeski. Aquesta temporada, la Federació ha reforçat la col·laboració amb l’Andorra Freestyle Club (AFC) i amb la Federació Espanyola (RFEDI) i en concret amb aquests grups dels corredors que formen part dels grups de seguiment “aportant més ajuda per millorar les estades, entrenaments, amb l’objectiu que la base vagi pujant, que vagi agafant força i tenint més presència en el calendari internacional i que en breu tornem a recuperar corredors per als equips nacionals i, sobretot, en les disciplines freeski, on ens costa una mica més”, ha assegurat Visa.

Per la seva part, Mario Da Cruz treballarà en snowboard amb la RFEDI, mentre que la Nerea Fernández i Elia Pascuet ho faran amb l’Andorra Freestyle Club, on la FAE aporta una ajuda per reforçar el programa esportiu. Nerea Fernández treballarà l’slopestyle i big air, tot i que se li dona bé el boardercross, i en similars circumstàncies es troba Pascuet.

Mario Da Cruz continuarà amb l’equip RFEDI com l’any passat. El canvi més significatiu amb el jove rider és que participarà en algunes proves de la Copa del Món, tot i que ho farà com a estratègia, ja que disposa dels punts per poder fer-ho (se’n demanen un mínim de 75 i ell té 85), i que logísticament és més fàcil accedir ja que el trasllat de l’estructura de Da Cruz va conjuntament amb l’RFEDI, amb la qual cosa s’optimitzen recursos. “Al final l’objectiu d’ell ha de ser millorar resultats i si els millora, que es pugui guanyar la plaça en l’equip nacional”, ha explicat Visa.

En freeski, el grup de seguiment també es treballa de la mà de l’Andorra Freestyle Club, amb els joves Henry O’Meara, Albert Pla, Jan Ebri i Teo Garcia.