Patrick Touissant, nou membre del Consell de la FIS

Avui s’ha celebrat a Milà el Congrès de la FIS en què el vicepresident de la FAE, Patrick Touissant, ha estat escollit com a nou membre en una junta que estarà presidida novament i pels pròxims quatre anys per Johan Eliasch, que renova el seu mandat després d’un any de presidència.

“Sempre està bé ser-hi perquè és un reconeixement per al país, un país de neu, i per tot el que s’ha fet durant molts anys, i que esperem culmini amb els Mundials del 2029”, ha manifestat Touissant. “Espero que el fet d’estar dins del Consell ens permeti posar el nostre punt de vista. Ara som 18 membres, i ara podem exposar la nostra opinió i estar al cas de tot el que es mou a la FIS”, ha assegurat el nou membre d’un Consell del que ha volgut recordar que Andorra és “un país molt petit, que ha entrat dins de la FIS, i per contra hi ha països molt grans, com ara Rússia o els Estats Units, que no estan dins del Consell”.

La FIS, tot i que manté aquestes sigles, canvia la seva denominació per incloure la paraula snowboard, amb la qual cosa a partir d’ara serà la International Ski and Snowboard Federation (Federació Internacional d’Esquí i Snowboard: FIS). El pròxim Congrés de la FIS serà de manera telemàtica la pròxima primavera. Es farà un Congrés cada any, i no cada dos com fins ara. Els anys pars seran presencials i els impars, online. Així, si ve el 54è Congrés serà online, el 55è al 2024 serà presencial a Reykjavik (Islàndia).