Esteve (3r) i Rius (5è) entren al top5 de Val Palot i milloren punts FIS

Avui ha estat un altre molt bon dia d’esquí per a Àxel Esteve i Àlex Rius, que han acabat els dos al top5 de l’eslàlom FIS de Val Palot, a Itàlia, amb Esteve tercer i Rius cinquè, i els dos amb millora de punts. 

De fet, la d’avui ha estat la millor carrera d’Àlex Rius fins a la data, que ha estat 5è després de ser el 15è crono en la primera mànega i guanyar la segona. Al final, Rius ha finalitzat 5è amb 1.16.17, a 0.52 del vencedor, l’italià Pietro Canzio (1.15.65), i fonamentalment amb 28.02 punts FIS, amb la qual cosa millora els seus actuals 29.73.

També ha millorat punts un Àxel Esteve que si bé ja havia confirmat en les dues últimes curses aquesta millora, avui ha marcat 26.86. En l’última llista publicada per la FIS, Esteve en suma 32.27, la qual cosa baixarà gràcies a la xifra d’avui i als 26.01 de l’últim eslàlom de Kronplatz.

Avui, de fet, Esteve ha estat 3r en una cursa en què ha marcat 1.16.05, a 0.40 del guanyador. Segon en el podi ha estat l’italià Hans Vaccari, a 0.13 de Canzio.

Àxel Esteve, esquiador: “Un podi més avui, i molt content especialment perquè hem fet una molt bona feina d’equip tant l’Àlex com jo. Als dos ens serveix aquest resultat, així que content de consolidar l’esquí que estem fent als entrenaments i a les últimes carreres, i demà una cursa més a veure què tal”.

Àlex Rius, esquiador: “Molt content del dia d’avui, amb molt bona feina de tot l’equip. A la primera mànega he sortit una mica adormit, però he fet una molt bona segona, guanyant amb el millor temps. Una bona remuntada. Faig el meu millor resultat de sempre, així que dia molt positiu i, demà, una altra cursa”.