Andorra visita Vilamoura, l’escenari on se celebrarà la votació de la seu dels Campionats del Món d’esquí alpí 2027

 

La FIS convoca els quatre aspirants a Portugal per donar a conèixer els responsables de les inspeccions de les candidatures, les normes ‘fair play’ entre competidors i els espais de promoció del centre de congressos on tindrà lloc l’elecció a finals de maig del 2022.

 Andorra continua el seu procés com a candidat per acollir uns Campionats del Món d’esquí alpí el 2027. Per primera vegada, els quatre aspirants s’han vist les cares a Vilamoura, Portugal. Ha estat la Federació Internacional d’Esquí (FIS) qui ha fet la convocatòria per tal de donar a conèixer les persones que estaran al capdavant de les inspeccions de les candidatures de Crans Montana (SUI), Garmisch-Partenkirchen (GER), Narvik (NOR) i Andorra, entre les quals figura el director de la FIS, Philippe Gueisbuhler.

Durant tres dies, la delegació andorrana encapçalada pel director general de la candidatura, David Hidalgo i el director d’Hospitality, Àlex Orúe han pogut visitar les instal·lacions i els espais de promoció on tindrà lloc a finals del pròxim mes de maig el congrés anual de la FIS, moment en el qual es produïrà la votació de la seu dels mundials 2027 per part dels 17 membres del consell de la federació internacional.

Durant l’estada a la localitat portuguesa, la FIS també ha traslladat les normes ‘fair play’ que hauran de seguir els candidats durant els mesos de promoció, així com el calendari dels pròxims passos com per exemple la reunió de tardor que habitualment té lloc a Zurich, que se celebrarà el 28 de setembre, de forma telemàtica, i en la qual Andorra exposarà i rebrà una primera valoració de la seva proposta per part d’un comitè d’experts de la FIS.

Soldeu El Tarter, zona d’entrenaments abans dels jocs de Beijing

El director de la candidatura Andorra 2027, David Hidalgo ha explicat que també van coincidir amb el vicepresident de la federació portuguesa, Pedro Flavio. L’equip lusità, que participarà en els pròxims Jocs Olímpics d’hivern a Beijing, farà una estada a Soldeu El Tarter (Grandvalira) per preparar-se per la cita olímpica que se celebrarà el febrer.