Àlex Comellas i Etna Pou, els millors andorrans al primer gegant de la FESA Cup

Avui la pista Avet de Soldeu ha acollit el primer gegant de la FESA Cup. Després de dues jornades d’eslàlom, avui el primer dels dos gegants previstos ha deixat com a millor andorrans a Àlex Comellas i Etna Pou, que han estat 13è i 21ª, respectivament.

Comellas, de primer any i 13è

En homes, Àlex Comellas ha estat el millor andorrà avui, amb la 13ª posició. L’andorrà de primer any ha marcat un crono de 2.03.07, a 4.45 del guanyador, l’alemany Michael Huber, que s’ha imposat amb 1.58.62. Comellas havia estat 26è a la primera mànega, però a la segona s’ha marcat la 10ª posició, que l’ha permès guanyar places. 

Així mateix, Jan de Visa ha acabat 19è, també amb una millor segona mànega (13è) després de fer el 29è crono a la primera. Per la seva part, l’andorrà Marcel Pérez ha estat 27è, mentre que no han finalitzat la segona mànega Max Black, Jordi Rogel i Hans Breitfuss.

Etna Pou, 21ª

En dones, la victòria ha estat per a la nord-americana Katie Rowekamp, amb 2.00.34, mentre que la millor andorrana ha estat Etna Pou, 21ª amb 2.05.59. Per la seva part, Isabella Pérez ha estat 28ª, Ainhoa Piccino ha acabat 31ª i Candela Mortés ha estat 36ª.

Demà, novament la pista Avet acull l’última cursa, un segon gegant que tancarà aquesta FESA Cup.

Àlex Comellas, esquiador: “És el primer cop que competim a aquesta pista fins aquí a baix. És un honor córrer a casa, l’oportunitat de córrer la FESA a casa és molt bona i estic molt content. La primera baixada ha sigut bona amb el crono, però he tingut diversos problemes a la part alta i a la part baixa, i sobretot al pla, i la segona baixada el crono és bo però no m’he notat tan bé com volia haver-me notat, però està bé. Aquestes carreres serveixen per mirar a on estàs amb els altres països”.

Candela Mortés, esquiadora EEBE: “Competir aquí a casa és un privilegi ja que hem pogut entrenar diverses vegades aquí a la pista, cosa que els altres països no. És una bona sensació, intentar fer el millor a casa nostra. Avui l’objectiu era fer un top15, top20, no l’hem assolit però encara queda una jornada. Demà espero que vagi millor que avui i intentarem afrontar el dia amb més motivació”.

FOTO: FAE