Esteve, tercer, i Carola Vila, 13ª, a la mass start de la Copa d’Europa de Formazza 

 

L’estació italiana de Formazza ha celebrat avui l’última prova del cap de setmana de Copa d’Europa d’esquí de fons. En una jornada de curses en mass start, Irineu Esteve ha tornat a pujar al podi, avui a la tercera posició, mentre que Carola Vila ha estat 13ª i Quim Grioche 35è.

Irineu Esteve ha competit en els 20km mass start on ha finalitzat tercer, amb 48.20,30, a 4,80 segons del guanyador, el francès Adrien Backscheider (48.15,90), gairebé dintre del mateix segon que el segon classificat, Mirco Bertolina (+4.40), i en un grup on fins a altres cinc corredors s’han situat en els següents quatre segons de temps.

Així està la classificació general de la Copa d’Europa (Alpen Cup) després de tres curses disputades:

1. Irineu Esteve (Andorra) 220 punts

2. Adrien Backscheider (França) 150 punts

3. Imanol Rojo (Espanya) 136 punts

 

Classificacions: https://winter.racetime.pro/crosscountry/international/2020-2021/overallranking/23/class/men

Joan Erola, entrenador: “Ha fet una carrera molt bona anant al grup de davant fins el final. Han tirat fort a l’últim moment i ell ha estat ben posicionat i finalment ha acabat tercer arribant a l’sprint amb el Bertolina. Quasi el guanya però ha acabat tercer. Contents perquè sortim líders de la Copa d’Europa havent disputat tres curses. Ha sigut el més regular fins ara. Crec que hem fet un cap de setmana molt bo, és un nivell altíssim i ara tornar cap a casa, recuperar-nos d’aquestes carreres i del mes que estem fora, i a preparar el Tour d’Ski”.

En la cursa femenina, de 15km, Carola Vila ha tornat a estar entre les millors en finalitzar en la 13ª posició. El seu crono ha estat de 43.10,9, a 1.07,5 de la guanyadora, la italiana Ilaria Debertolis, que s’ha imposat amb 42.03,4.

Joan Erola, entrenador: “Una cursa bastant correcta. Ahir es va trobar un pelet millor, però sempre és un top15 a la Copa d’Europa, el que és mantenir una regularitat molt bona, amb un top10 ahir i 13ª avui. Contents, tot i que ahir la cursa va ser una llàstima per la caiguda”.

En la prova júnior masculina, el jove Quim Grioche ha estat 35è amb 40.17,1, a 2.53,2 del vencedor, el francès Gaspard Rousset, que ha guanyat amb 37.23,9.

Joan Erola, entrenador: “Molt bona carrera. A la sortida, que era sortida en massa, s’ha caigut, ha quedat l’últim del grup i ha fet una remuntada espectacular. Ha acabat el 35 de 61 corredors. Molt contents amb ell, perquè és el petit de la categoria. Va molt bé de cara al futur i aquestes curses li van molt bé per agafar experiència, com per exemple pel que li ha passat avui”.