Vargas debuta a la Copa d’Europa de supergegant de Zinal amb una 61ª plaça

 

Avui era el dia del debut de l’equip de velocitat masculina, i ho era a la prova de supergegant de la Copa d’Europa de Zinal (Suïssa). Matías Vargas ha estat 61è a la cursa.

Zinal ha pogut acollir la primera prova d’aquesta Copa d’Europa, amb la presència només de Mati Vargas. Cal recordar que Kevin Courrieu no ha pogut estar present en estar en confinament preventiu per contacte amb un cas positiu de Covid-19. 

Vargas, que ha sortit amb el dorsal 78, ha marcat un crono de 58.98, a 2.88 del guanyador, el suís Ralph Weber, que s’ha imposat amb 56.10. L’esquiador andorrà s’ha quedat a 1.42 de la zona de punts de la Copa d’Europa, és a dir de la 30ª posició que ha estat per al francès Victor Schuller, amb 57.56.

Demà es disputa la segona cita d’aquesta Copa d’Europa de velocitat a la mateixa estació, amb la supercombinada (supergegant i eslàlom). 

Max Tissot, director d’alpí: “No és una cursa bona tot i que ha estat una carrera molt difícil perquè la pista s’ha mogut per als dorsals alts. Era complicat, però la seva actuació no ha estat al seu millor nivell. Ha fallat a meitat de pista, la qual cosa l’ha penalitzat molt. En canvi, en la segona part ha esquiat molt millor i ens dona un poc d’ànims per si demà aconsegueix corregir aquestes errades en la primera part de la pista. En tot cas, avui era molt difícil entrar entre els 30 millors amb el dorsal que tenia i segons l’estat de la pista, però ho pot fer molt millor perquè té el potencial per a això”.

Pròximes curses

A més de la doble cita de demà de Vargas a Zinal, aquesta estació rebrà el dimecres una nova prova de gegant de la Copa d’Europa, amb la presència de Joan Verdú i Àxel Esteve

Els dies 10 i 11, a Plan de Corones (Itàlia) es disputen dos eslàloms FIS amb Àlex Rius, Xavi Cornella i Bartumeu Gabriel.

Així mateix, està previst també que Mireia Gutiérrez torni a la competició el 12 i 13 de desembre, a la Copa d’Europa d’eslàlom d’Ahrntal-Klausberg (Itàlia).