Verdú és 13è al supergegant i Vargas 18è a la combinada de la Nor-Am Cup de Nakiska

 

Ahir a la nit (horari andorrà) es va disputar la primera jornada de competició a l’estació canadenca de Nakiska. Les Nor-Am van arribar amb una primera doble cita, amb el supergegant i la supercombinada.

Al supergegant, Joan Verdú va fer el 13è temps amb un crono de 1.01.26, a 2.10 del millor registre. Per la seva part, Matías Vargas va finalitzar la cursa amb 1.02.34, a 3.18 del millor temps i en la 24ª posició. D’aquesta manera, en la Nor-Am Cup de supergegant Verdú va sumar 20 punts, i Vargas 7.

En la segona mànega d’eslàlom, corresponent a la supercombinada, Verdú no va poder finalitzar, mentre que Vargas va aconseguir millorar posicions amb un parcial de 37.67 (+1.39), que suposava la 8ª posició de mànega i que el deixava 18è en la suma dels dos temps per a la supercombinada, amb un temps total de 1.40.01, a 3.34 del guanyador, el canadenc Jeffrey Read (1.36.67). Vargas va sumar 13 punts de la Copa nord-americana en la supercombinada.

Aquesta nit es disputarà el gegant de la Nor-Am Cup. 

Fred Beauviel, entrenador: “Ha estat el primer súpergegant de Joan després d’un any d’aturada... les intencions hi són, el físic i la mentalitat també. Ha comés errors a causa de les línies massa directes sobre punts importants. Ha confós una mica ‘velocitat i precipitació’, però amb més quilòmetres i més curses limitarem aquest tipus de problema”.

Christophe Fivel, entrenador: “Mati s’ha centrat en estar en la trajectòria en detriment del que aporta velocitat... acaba 24è a 3 segons. Tot i això, després una bona mànega neta d’eslàlom amb el 8è temps, equilibrada als peus, i 18è en general”.

Joan Verdú, esquiador: “Faig una anàlisi una mica diferent de normalment. El resultat no és boníssim. En el super he fet alguna errada a l’entrada del pla que m’ha costat temps, però en tot cas el que valoro avui és que torno a estar en carrera després d’un any. No he tingut problemes al genoll. Crec que encara em falta ritme de carrera i els resultats acabaran venint una mica més endavant. El més important ara és estar en carrera, poc a poc agafant ritme i que el genoll no em doni problemes. Un dia positiu”.

Foto: Roy Alexander Steudle