Esteve, 24è i els primers 7 punts a la Copa del Món

Irineu Esteve va sumar aquest cap de setmana els primers punts a la Copa del Món. L’andorrà va ser 24è a la cursa d’Skiathlon del dissabte, a la cita de Lillehammer (Noruega).

Amb aquest resultat, Esteve ha sumat 7 punts a la Copa del Món d’esquí de fons d’aquesta temporada. El fondista andorrà va finalitzar la competició, de 15km clàssics i altres 15km patinadors, amb un crono de 1.21.08,1. Després de gairebé hora i mitja de competició, el seu temps es va quedar a només 3.25,7 del guanyador, el rus Alexander Bolshumov, que es va imposar amb 1.17.42,4. Els tres primers van arribar plegats a meta, i el quart home, un dels favorits, el noruec Johannes Hoestflot Klaebo, va arribar ja a gairebé un minut (57 segons).

Esteve, de fet, va estar durant la carrera en el grup dels 20 primers, però una enganxada d’esquís amb uns rivals va fer que l’andorrà es quedés despenjat del grup i arribés, finalment, en la 24ª posició.

Joan Erola, entrenador: “Era molt difícil puntuar aquí i sobretot perquè amb un skiatlhon no ho havíem fet mai. Llàstima que en l’última pujada s’ha enganxat amb un japonès i un noruec i han perdut el grup. Però el rendiment ha sigut altíssim. Estem a l’alt nivell”.