Marín, amb tot a la Copa del Món i Estévez a la Copa d’Europa

 

Avui s’ha presentat a la seu de Financera d’Assegurances la nova temporada de boardercross, amb Lluís Marín i Maeva Estévez en l’equip andorrà de la disciplina.

La pretemporada de Lluís Marín ha estat vinculat, com els últims anys, amb la Federació Francesa, mentre que Maeva Estévez ho ha fet amb l’equip francès de Copa d’Europa en la part tècnica, mentre que el físic està a càrrec de Damià Costa, de la FAE. Aquesta pretemporada s’han completat totes les estades previstes. Últim estatge a Pia, a Finlàndia, el dia 20. 

Maeva Estévez durant la part final de la pretemporada es va fisurar una vèrtebra i va patir un trencament de costella per dos costats. Actualment, però, ha pujat a Pitztal per tindre un primer contacte amb la neu, ja amb l’alta mèdica.

Segons Carles Visa, a Marín se li demana que sigui “més determinant en  la fase dels KOs, donat que en les qualis és dels més ràpids del circuit”. L’any passat va ser 14è als Mundials de Solitude, i l’objectiu és ser més sòlid en les fases finals. “Estem convençuts que el Lluís té nivell per estar en el nivell més alt”, ha afegit Visa. Marín també tindrà competició de Copa d’Europa per no perdre el ritme de curses.

Pel que fa a Maeva, l’objectiu és “recuperar-se i tornar a agafar l’estat de forma òptim”. El seu objectiu ha de ser consolidar-se en la part alta de la classificació de les curses i de la general de la Copa d’Europa”. De moment, no es contempla l’opció de donar el salt a la Copa del Món, tot i que si els resultats fossin els adequats en Copa d’Europa, “no ho descartem”, segons el gerent de la FAE.

Lluís Marín debutarà a Montafon, de l’11 al 14 de desembre a la Copa del Món. Maeva Estévez no debutarà a la Copa d’Europa de Pitztal en ser massa aviat, però s’intentarà que hi sigui d’obridora. Debutarà, per tant, en la Copa d’Europa del 19 al 21 de desembre, a Isola 2000.

Lluís Marín, rider: “Les sensacions pel moment són bastant bones. Hem tornat a fer canvi de material, i crec que és més positiu que mai. Veurem com comencen les carreres però estic de moment molt content de com ha anat la pretemporada”.

“He de ser més regular i més constant, i si seguim aquest camí, tot anirà bé. En aquest esport no ho podem controlar tot, però s’ha de ser agressiu i llest per llegir l’oportunitat i no precipitar-se en les accions de carrera, en què es decideix tot en molt poc temps”.