La benvinguda a les Finals Andorra 2019; dilluns, entrenaments de DH

Els ambaixadors de les Finals de la Copa del Món d’esquí alpí Andorra 2019, els excorrredors d'esquí Carolina Ruiz (ESP) i Luc Alphand (FRA), han protagonitzat aquest diumenge l'acte de benvinguda de l'esdeveniment, que arrenca demà dilluns amb la primera jornada d'entrenaments oficials de la disciplina de Descens.

L'acció, coordinada per la Federació Andorrana d'Esquí (FAE), ha permès als membres dels esquí clubs del país fer una esquiada conjunta amb Ruiz i Alphand, i una baixada per un traçat d'Eslàlom Gegant a la pista Paniquera de Soldeu, on han rebut les correccions i els consells dels dos ambaixadors. A continuació, els han ofert una xerrada sobre la seva experiència en el món de l'esquí de competició i els joves esquiadors han pogut demanar-los autògrafs i fer-s'hi fotografies.

Els tècnics tracen el recorregut del Descens

Durant aquest cap de setmana ja s'han pogut veure per l'estació els i les millors especialistes del món en la disciplina de Descens (DH), que han començat a provar la neu i els esquís a la pista Esparver (El Tarter). Paral·lelament, els responsables de la pista, conjuntament amb els encarregats de velocitat de la Federació Internacional d'Esquí (FIS), han anat traçant el recorregut del Descens a la pista Àliga, amb la col·laboració de sis corredors de la FAE, que l'han anat provant per afinar les trajectòries, els salts i les posicions de les portes. A més, també s'han fet marques a la neu per tal de senyalitzar el relleu de la pista, que enguany és més marcat pel fet que la capa de neu és més fina.

En total, seran 2,7 quilòmetres de vertiginós descens amb un desnivell de 756 metres, una pendent mitjana del 28,2% i amb un nombre de portes que oscil·larà entre les 38 i les 41. Els punts més espectaculars de la pista són el salt del Gall, situat aproximadament a la meitat de la part alta de la pista, i el Curvone, el revolt més emblemàtic del traçat, situat a la part baixa. A més, just abans de l'arribada, l'últim salt s'ha rebatejat com a salt del Tonet, en homenatge a un històric treballador de l'estació que va morir l'estiu passat.

El Descens és la disciplina d'esquí alpí més llarga i de més velocitat, i l'única en la qual les portes són totes d'un mateix color (vermell) i amb una separació més gran. En el cas de l'Àliga, els corredors poden superar els 120 km/h.

Fitxa tècnica DH

Sortida > 2.471 m

Arribada > 1.715 m

Longitud > 2.700 m

Desnivell > 756 m

Pendent mitjana> 28.20%

Pendent màxima> 56%

Pendent mínima> 6%

Orientació> NW/NE

També aquest diumenge han començat la seva tasca els 190 voluntaris de pista, encarregats de fer el derrapatge, de col·locar les tanques de publicitat i d'acabar de posar a punt les àrees de sortida i arribada.

Les Finals de la Copa del Món d'esquí alpí Andorra 2019 donaran el tret de sortida aquest dilluns amb la primera de les dues jornades d'entrenaments oficials per a la prova de DH. A les 10 hores es faran els descensos en la categoria femenina i a les 11:15 hores serà el torn dels homes. Es tracta de l'única disciplina FIS en la qual, per motius de seguretat, és obligatori que els corredors duguin a terme dues jornades d'entrenaments, de cara a la prova de dimecres, que només consta d'una sola mànega.

Dilluns, 11 de març del 2019:

10h Pista Àliga (El Tarter)

Entrenaments Descens (Dones)

11:15h Pista Àliga (El Tarter)

Entrenaments Descens (Homes)