Esteve, 22è als 15km clàssics dels Mundials absoluts 

Avui s'ha disputat a Seefeld (Àustria) la segona cursa dels Campionats del Món absoluts per a Irineu Esteve. L'andorrà ha estat 22è en la prova dels 15km clàssics.

En una modalitat que no és la que ell domina més, Esteve ha sabut lluitar i anar de menys a més en competició. Finalment ha estat 22è amb un temps de 40.30,2, a 2.07,6 del vencedor, el noruec Martin Johnsrud Sundby. Però, per arribar a aquesta 22ª posició ha hagut de controlar i gestionar les forces. 

L’andorrà era 38è en el primer quilòmetre. En el 2,3 guanyava dues posicions, mentre que en el 3,7 se situava 35è. En el km 5, era 32, i tot i que a meitat de cursa (7,5) perdia una posició, en el km 8,6 es trobava en la 29ª plaça. Gairebé en el 10 (9,8), era 27è, mentre que se situava en la 24ª posició en el km 12,5. A partir d’aquí, batalla per millorar places, la qual cosa aconseguia, perquè si bé era 24è en el km 13, en meta, en el 15, acabava 22è.

Ara, Esteve competirà en els 50km, previstos per al diumenge dia 3.

En la primera cita mundialista, Esteve havia estat 21è en l’skiathlon, amb 15km+15km (clàssic i skating).

Irineu Esteve, fondista: "Realment molt content avui, en clàssic. Ens hem tornat a trobar bé, sobretot en la segona volta. La primera potser hem sortit una mica massa lent, però en la segona ho hem pogut arreglar i crec que hem tingut la ‘chispa’ necessària per afrontar l’última volta amb garanties, i això ens ha permès escalar posicions. Molt contents”.

Joan Erola, entrenador: “Potser és la carrera que, sobre el paper, era la més complicada per estar entre els 30. Avui crec que ha fet una de les millors carreres, sinó la millor de l'any. Ha fet el 22 i ha corregut molt bé. Estem molt contents perquè amb les dues carreres que ha fet està entre els 20 primers i està demostrant un nivell mundial. Ara ens toca preparar la de 50km, que és la que ens queda. De moment, tot va molt bé”.