Vargas, 11è al supergegant de la Nor-Am Cup

La Nor-Am Cup de Panorama, al Canadà, va començar la passada matinada (hora andorrana) amb doble cita. Supergegant i combinada. En el supergegant el millor andorrà va ser Matías Vargas, a tocar del top 10 amb la seva 11ª plaça. En la combinada, Àlex Rius va ser 17è després de fer el segon millor temps en la mànega d’eslàlom.

Vargas va assolir l’11ª posició en el supergegant amb un crono de 1.19.60, a 1.88 del vencedor, que va ser el nord-americà Samuel Dupratt amb 1.17.72. En la 28ª plaça va finalitzar Àlex Rius, amb 1.20.82, a 3.10 del guanyador. Per la seva part, Marc Oliveras va començar molt bé, amb el millor temps en el primer intermig, però va perdre un esquí després i va quedar fora de cursa. 

Després es va disputar l’eslàlom per puntuar a la combinada. En l’eslàlom, Àlex Rius va fer el segon millor temps amb 36.33, el que suposava situar-se en la 17ª posició de la combinada, amb un temps total de 1.57.15, a 2.04 del vencedor, el canadenc Jeffrey Read (1.55.11).

Així mateix, Vargas no ha pogut completar un bon eslàlom i ha finalitzar la combinada en la 23ª posició, amb un temps total de 1.58.64, a 3.53 del vencedor.

Max Tissot, entrenador: 

“Marc havia guanyat el primer parcial del supergegant, però ha tingut mala sort en perdre un esquí”.

“Matías Vargas ha estat una mica prudent en la part alta del supergegant, però després fa un esquí molt bo i bastant ràpid, per acabar 11è a menys de dos segons”.

“Àlex Rius ha fet algunes errades en la part alta del super però ha aconseguit entrar en el top 30 i d’aquesta manera sortir el tercer en la mànega d’eslàlom per a la combi, on ha fet el segon millor temps per remuntar fins la 17ª plaça a 2.04”.

“A Vargas no li ha sortit tan bé l’eslàlom i ha perdut posicions en la combinada, però la seva mànega de supergegant era bona”.