FONS: Esteve, 21è, fa història en entrar al top 30 en un WC

 Lillehammer és l’escenari aquest cap de setmana de la Copa del Món d’esquí de fons. Ahir es va disputar la modalitat sprint i avui era el torn de la primera carrera de distància amb els 15km patinadors. En ella, Irineu Esteve ha fet història de l’esquí de fons andorrà en ser el primer esportista del país d’aquest esport en entrar en el top30 en una Copa del Món. I no només això, sinó que Esteve ha finalitzat en la 21a posició.

Esteve ha aconseguit una 21a posició que sap molt bé pel que significa en la història d’aquest esport a Andorra. Amb aquest resultat, el jove fondista es converteix en el primer andorrà en aconseguir entrar en el top30 de la Copa del Món. 

Esteve ha finalitzat la carrera amb un crono de 38.07,2, a 1.33,2 del vencedor. El guanyador ha estat el noruec Sjur Roethe, amb un crono de 36.34,0. En la cursa han participat més de 100 corredors.

Joan Erola, tècnic: “El resultat d’ahir potser va sobtar però ja sabíem que era una cosa que havíem de passar per ella. L’sprint és una disciplina que amb la seva constitució no hi ha massa a fer, i sabíem que avui seria altra història”.

“L’objectiu del top 30 era l’objectiu d’aquest any, però fer-ho aquí a Noruega amb el grup nacional noruec que eren 17 o 18 ja només ells.. i amb més de cent corredors, que és la cursa més bèstia de tot l’any... no ho esperàvem tan aviat. Ha fet una gran carrera, ha anat també molt bé el material”.

“Ara s’ha tret la pressió de sobre d’entrar entre els 30 i això li anirà molt bé per estar tranquil. Estem molt contents perquè era una cursa difícil i ho ha fet molt bé. De fet a l’última volta ha rodat molt bé, ràpid... estava el 24 o 25 i gairebé entra en el top 20... al final 21è. El nivell ha estat altíssim”.

Demà, Irineu Esteve disputa els 15km persecució amb una pèrdua de temps de 1.48 respecte al primer classicicat.