JJOO: Tots els esportistes ja estan a Corea per a la cerimònia inaugural

La delegació del Comitè Olímpic Andorrà (COA) desplaçada a PyeongChang (Corea del Sud) està preparada per a la cerimònia inaugural que tindrà lloc demà divendres a l’Estadi Olímpic de PyeongChang (12 hores).

L’equip estarà encapçalat per Irineu Esteve, que serà el banderer, i encapçalarà la desfilada de l’equip d’Andorra. Esteve comentava que “tot està a punt ja per a la cerimònia d’inauguració i, com ja vaig dir, estic molt content de ser el banderer”. Sobre la seva adaptació a Corea, el fondista assenyalava que “fa dos dies que estem instal·lats aquí i hem fet entrenaments i hem començat a reconèixer les pistes per a les curses que venen. Estem bastant preparats”. 

El president del Comitè Olímpic Andorrà, Jaume Martí, indicava que “aquests Jocs estan molt ben organitzats, la seguretat és molt més relaxada que no pas a Sotxi i de moment tot funciona bé. L’únic és el fred, en fa molt. A més és un fred humit i es té més sensació de fred”. Sobre com havia vist la delegació andorrana, Martí assenyalava que “els he vist molt bé a tots, amb moltes ganes. Encara no he parlat amb la ‘Mimi’, però he estat amb la resta. El Joan i el Marc estan allotjats a 5 minuts de les pistes, o sigui que estan molt a prop i no han de desplaçar-se lluny abans de les competicions. Ho tindran molt fàcil i estaran molt tranquils. Es podran concentrar bé. El Lluís té moltes ganes de fer-ho bé. No arriba tan entrenat com li agradaria, però està allà, i l’Irineu ens ha comentat com veu les competicions. És cert que sortirà una mica lluny perquè no estarà dels primers com va estar a l’última Copa del Món, però això serà a la sortida, no dic a l’arribada. En general tots estan molt animats i amb moltes ganes”.    

Entrenament de descens

Esportivament, Marc Oliveras i Joan Verdú han realitzat avui  el primer entrenament oficial de descens (aquesta propera matinada, a les 3 h, tindran el segon). Oliveras s’ha classificat en la 48a posició, amb un temps d’1’44’’56, quedant a 4’’11 del primer, el canadenc Manuel Osborne-Paradis (1’40’’45). Joan Verdú ha estat 55è, amb 1’44’’95 i a 4’’50 del millor temps.

El tècnic de la FAE, Max Tissot, comentava sobre la seva actuació que “l’entrenament no ha sigut molt bo, però és una pista en què mai han competit abans i és de les que costa agafar bones referències de línies i situar-se bé. Amb un bon treball de vídeo segur que demà anirà millor”.

Fons i SBX

Irineu Esteve també ha entrenat avui. Joan Erola ha explicat que “tot ha anat bé. Hem pogut fer els treballs d’intensitat programats i l’Irineu s’ha trobat molt bé”.

Lluís Marín, per la seva banda, ha fet avui una sessió física amb l’equip francès i ha visitat les instal·lacions on es disputarà l’SBX.