Fons: Esteve, 45è al debut a la Copa del Món de Lillehammer

Avui diumenge el fondista de neu Irineu Esteve s’ha estrenat a la Copa del Món de Lillehammer (Noruega) a la prova d’skiathlon de 15+15.

Esteve ha assolit un temps de 1.22.46, a 5.58,9 del guanyador de la cursa, que ha estat el noruec Johannes Hoesflot Klaebo, amb 1.16.47,1. La cursa ha estat dominada per Noruega, que ha copat el podi amb Martin Johnsrud Sundby en segona posició a només 1,3 segons, i amb Hans Christer Hohund, a 6,8.

L’andorrà ha començat la cursa gairebé fins els primers 10km marcant la 50a posició. Després ha aconseguit millorar fins a situar-se en la 43a plaça, per després estabilitzar la posició en la 45a final.

Joan Erola, entrenador: “És la primera Copa del Món que fa l’Irineu, el seu debut, i penso que hem fet una carrera correcta. En clàssic no s’ha trobat tan bé i ha patit una mica més. Era un ‘pelet’ lent d’esquís però sobretot no es trobava massa bé i ‘skating’ en canvi ha fet una bona fracció de 15km, ha recuperat llocs i s’ha trobat molt bé”. 

“Si hagués anat tot molt bé, és a dir que s’hagués trobat bé i això, potser podríem haver arribat al 33è, 35è o 37è. Més enllà, no. De moment. En aquesta època no. El més interessant és que aquí hem vingut per agafar experiència en Copa del Món i agafar el ritme per als mesos que ens interessen. Ha estat una carrera correcta, ni fred ni calor, que era el que esperàvem”.