Andorra constitueix el Comitè d’Honor de les Finals de la Copa del Món 2019

Avui s’ha celebrat a Andorra l’acte de constitució del Comitè d’Honor de les Finals de la Copa d’Europa 2018 i les Finals de la Copa del Món 2019 que es celebraran a Grandvalira als sectors de Soldeu i El Tarter del 12 al 18 març 2018 i de l’11 al 17 març 2019, respectivament. L’acte ha comptat amb la presència del M.I. Sr. Antoni Martí, cap de Govern d’Andorra; l’Hble. Sr. Josep Mandicó Cònsol Major de Canillo i president del Comitè Organitzador; Albert Coma, president de la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) i Conrad Blanch, director general del Comitè Organitzador. A l’acte també hi han assistit diferents representants de les institucions i organismes que participaran en aquestes fites esportives. 

Es tracta de la tercera vegada en la història que Grandvalira (Soldeu-El Tarter) acollirà un campionat d’aquestes dimensions, després de la Copa del Món femenina del 2012 (disciplines tècniques) i de la Copa del Món femenina el 2016 (disciplines velocitat). L’objectiu és tornar a assolir l’èxit organitzatiu per tal de reforçar el posicionament d’Andorra, Grandvalira i Soldeu-El Tarter com a destinació d’esquí de primer nivell. El M.I Sr. Antoni Martí, Cap de Govern, ha afirmat que “Andorra és un país que se sap fer gran a l’hora d’organitzar grans fites”. I hi ha afegit: “la gran repercussió mediàtica ajuda a posicionar-nos com a destinació turística a nivell mundial”. 

El Comitè d’Honor de la Copa d’Europa 2018 i les Finals de la Copa del Món 2019 és la mostra més evident de la cohesió existent entre les institucions participants en aquest projecte destinat a repetir l’èxit del 2012 i del 2016. En aquesta edició hi són representats el Govern d’Andorra, el Comú de Canillo, el Comitè Olímpic Andorrà (COA), la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), Ski Andorra i els clubs d’esquí d’Andorra, de Soldeu, de Pas de la Casa – Grau Roig, Pal-Arinsal i Ordino. Un total de 12 membres que tenen com a principal objectiu representar l’esperit alpí andorrà i impulsar la implicació de la ciutadania en esdeveniments esportius de primer ordre. 

El Cònsol Major de Canillo i president del Comitè Organitzador, l’Hble. Sr. Josep Mandicó, ha destacat: “Andorra és petita però comencem a ser grans gràcies a aquests esdeveniments. Som el país de la neu. Tan de bo d’aquí uns anys puguem aspirar a acollir uns Campionats del Món”. 

De la seva part, Conrad Blanch, director general del Comitè Organitzador ha explicat els objectius principals de la celebració de les Finals de la Copa del Món 2019 entre els que hi ha reforçar el posicionament d’Andorra, Grandvalira i Soldeu El Tarter com a destinacions d’esquí de primer nivell, assolir l’èxit organitzatiu que permeti celebrar futures proves, implicar tot el país i fer que tothom participi d’un esdeveniment únic i deixar un llegat pel futur de l’estació. A més, Blanch ha explicat com evolucionen els treballs pel que fa a la construcció de la plataforma de Soldeu. 

El president de la FAE, Albert Coma ha reiterat que en l’edició del 2019 es concentraran totes les federacions d’esquí internacionals amb els seus presidents així com els màxims representants de la Federació Internacional d’Esquí. I és que, segons Coma, és una ocasió important per convèncer-los de que Andorra pugui esdevenir una seu fixa en el calendari de la Copa del Món d’esquí alpí. 

Després de la signatura del document de constitució del Comitè d’Honor, Conrad Blanch ha fet entrega d’un dorsal emmarcat amb el logotip de la Copa del Món Andorra 2019 a tots els membres del Comitè d’Honor. 

Els millors esquiadors del món a Andorra

Del 12 al 18 de març 2018, Grandvalira acollirà les Finals de la Copa d’Europa en els dos traçats de Copa del Món de El Domini, la mítica pista Avet (Soldeu) i l’emblemàtica Àliga (El Tarter). La competició serà una prova test per organitzar amb plenes garanties d’èxit les Finals de la Copa del Món 2019 a les mateixes pistes de l’11 al 17 març 2019. 

Les Finals de la Copa del Món és l’esdeveniment més important d’esquí alpí després dels Jocs Olímpics d'Hivern i els Campionats del Món d'Esquí Alpí. Els 25 millors esquiadors i esquiadores del món seran a Andorra per competir durant una setmana a les pistes Avet (sector Soldeu) i Àliga (sector El Tarter).

Els principals patrocinadors de les Finals de la Copa d’Europa 2018 i les Finals de la Copa del Món 2019 són Andorra Turisme, el Comú de Canillo i Crèdit Andorrà.

El Comitè d’Honor queda constituït de la següent manera:

President d’Honor: M.I. Sr. Antoni Martí, Cap de Govern d’Andorra

President: Hble. Sr. Josep Mandicó, cònsol major de Canillo i president del Comitè d’Honor.

Vice-president: Sr. Albert Coma, president de la Federació Andorra d’Esquí.

Membres d'Honor: M.I. ministre de Turisme, Francesc Camp; M.I Ministra de Cultura, Joventut i Esports, Sra. Olga Gelabert; el president del Comitè Olímpic Andorrà (COA), Jaume Martí; el president de Ski Andorra, Sr. Joan Viladomat; la presidenta de l’Esquí Club Ordino-Alcalís, Sandra Codina; el president de l’Esquí Club d’Andorra (ECA), Joan Llena; la president del Soldeu Esquí Club (SEC), Silvia Mandicó; el president de l'Esquí Club Pas de la Casa-Grau Roig, Jaume Bousquet; el president de l’Esquí Club Arinsal-Pal, Daniel Escabrós.