SBX: Balanç de la temporada de surf de neu

Avui s’ha celebrat a la seu de MoraBanc la roda de premsa de balanç de la temporada 16-17 de surf de neu. A l’acte han assistit el president de la FAE, Albert Coma, el director tècnic, Carles Visa, els riders Lluís Marín i Maeva Estévez, així com Mireia Maestre, de MoraBanc.

La 9a llista de punts de la FIS ha deixat finalment Lluís Marín 23è de la Copa del Món d’SBX, mentre que Maeva Estévez s’ha situat al final d’aquesta temporada en la 19a plaça de la general de punts de la Copa d’Europa d’SBX.

Carles Visa, director tècnic: 

“Respecte a Lluís Marín, queda clar que ens quedem lluny dels objectius, de les expectatives que teníem fixades per a aquesta temporada. Crec que ha treballat molt bé. Està molt integrat en l’equip de França, i la prova són els bons resultats que ha obtingut aquest equip aquest any, però des de l’accident a Hintertux al mes de novembre no hem acabat d’aixecar el cap. Vam passar moments difícils, com a Montafon. La temporada l’hem afrontat amb un ritme que no és el corresponent, i la temporada ha estat  com una muntanya russa, de manera que quan aixecàvem el cap després el tornàvem a baixar. Ens ha faltat un bon resultat que ens donés la confiança necessària. Segurament la mala sort ha estat més present que altres temporades, com és el cas dels Mundials. A Sierra Nevada se’ns cau un davant i no podem fer una bona cursa”.

“Confiem plenament en la vàlua del Lluís, i aquesta temporada ens fa valorar molt més que els seus resultats d’altres anys no són fruit de la casualitat, sinó que és un gran corredor. Ara toca pensar en la 17-18 i recuperar-nos d’aquesta mala temporada”.

“Pel que fa a Maeva, crec que fa una de les millors temporades que recordo. A la Copa d’Europa assoleix un quart lloc a Collere i un 6è a Lenk. Estem més que satisfets del debut al circuit de la Copa del Món, però cal recordar que això no significa que Maeva sigui una corredora de la Copa del Món. És molt difícil trobar pistes d’entrenament amb aquesta disciplina durant l’hivern i és en aquest sentit que ella ha debutat aquest any. En tot cas, supera amb nota la seva participació en Copa del Món, i estem més que satisfets de la seva progressió”.

Lluís Marín, rider: 

“Per a mi ha estat una temporada complicada, que he intentat lluitar. Havíem fet una pretemporada millor que mai i per això apuntàvem a alts objectius, però després de la caiguda no m’he pogut recuperar, la meva esquena no ha estat la mateixa que abans i he estat lluitat amb això”.

“Gràcies a l’operació de desembre l’esquena va anar millor, tot i que no al 100% i just va arribar la lesió d’espatlla i això va sumar a l’altra”.

“Temporada complicada en què en més d’algun moment m’he plantejat parar perquè veia que les coses no sortien com m’agradaria. Ho he intentat tot i he lluitat el millor que he sabut, però les coses no han sortit”.

“Encara no sé al 100% de l’espatlla. Encara estem esperant uns resultats per decidir si m’he d’operar. No em ve de gust operar-me. No sabem què ha canviat des d’aquella acció, no puc entrenar igual. Hem de trobar una solució a això o com adaptar-nos. El més important és arribar al principi de temporada de la millor manera i sense molèsties per afrontar la temporada amb més confiança”.

“Es veu en les Copes del Món que he fet, i el que em segueix ho veu, que es nota que clarament no surfejo a l’atac, estic a la defensiva, i no se’m veu com sempre, i el més important és trobar el ritme agressiu”.

“Mai he estat bé físicament, però aquest any els problemes han sigut superiors. En el boardercross les lesions són habituals, però entre poc i massa, hi ha lesions i lesions, però aquesta temporada m’han dificultat més del normal”.

“Comencem pretemporada l’1 de maig, i intentarem enfocar-la diferent i sense agafar riscos, trobant un punt intermig entre els anys que era més conservador o aquest”.

“Els Jocs Olímpics són el somni de qualsevol esportiu, però ara queden molt lluny i tinc molta feina per fer. No ens hem de saltar els passos”.

“Amb l’equip francès estic molt satisfet. Aquest any estava més a prop de Pierre Vaultier, aquest any ell ha donat un salt i està lluny de mi, però és una gran motivació per a mi tenir-lo en els entrenaments i crec que serà la meva referència aquest estiu”.

Maeva Estévez, rider: 

“La meva temporada ha estat molt positiva. Vaig començar més tard del previst per més aviat del que pensàvem. He fet la meitat de la Copa d’Europa però tot i així he fet bons resultats i això em dóna confiança per a l’any que ve. He tingut l’oportunitat d’estrenar-me en Copa del Món i comparar el meu nivell amb les millors. Estic lluny, però em dóna confiança per l’any vinent. He de seguir treballant i a veure com va”.

“Per estar en Copa del Món hauria de fer un canvi tècnic, una temporada sencera, però per estar al circuit de Copa del Món es tarda normalment dos anys en adaptar-se bé. M’agradaria que fos abans, però hem de treballar molt”.