Alpí: Oliveras i Verdú en el top10 i milloren punts al descens dels Nacionals britànics

La velocitat ha tornat a somriure a l’equip nacional en les figures de Marc Oliveras i Joan Verdú. Avui tots dos no només ha aconseguit millorar punts en descens, sinó que en les dues curses que han disputat han estat dins del top10.

Avui s’han disputat dos descensos. Un corresponent al Nacional britànic, i l’altre a la categoria júnior del Nacional britànic. 

En el primer, el de la categoria sènior, ha estat on els dos andorrans han assolit la millora de punts. Oliveras ha estat 6è amb un temps de 1.10.53, a 0.58 del vencedor, i amb 18.36 punts, quan en la 12ª llista de la FIS en té 18.97. Pel que fa a Verdú, ha acabat la cursa en la 7a posició, amb 1.10.62, a 0.67, el que li ha suposat 19.97, una forta millora respecte als 28.14 que té en l’actual llista de la FIS. En aquesta cursa també ha competit Matías Vargas, que en la part final ha caigut i s’ha fet mal en un braç, tot i que després de les proves no hi ha res greu i només caldrà uns dies de descans.

El vencedor d’aquesta cursa sènior ha estat el francès Blaise Giezendanner, amb 1.09.95.

Giezendanner ha sigut també el guanyador de la cursa de descens següent, la segona del dia, corresponent en aquest cas al Campionat Nacional britànic júnior. El francès ha fet 1.10.53, mentre que Verdú s’ha situat en la 7a posició amb 1.11.72, a 1.19 i amb 30.09 punts. Oliveras, per la seva part, ha estat 9è amb 1.11.91, a 1.38 i amb 33.46 punts. Vargas no ha competit.

Max Tissot, entrenador: “En el primer descens Marc és 6è i amb 18 punts obté un bon resultat, tot i que fa una errada a meitat de cursa. Joan acaba 7è i amb 19.97 esquiant molt bé però encara ha de millorar en les parts planes per baixar els temps. Matías ha caigut al final, ha caigut bastant fort, tenia dolor i l’hem dut al metge. Després dels exàmens no hi ha res greu, només uns dies de descans”.

“En la segona cursa Marc 9è esquiant bé, i Joan 7è igual que en la primera, perdent temps en la primera part plana de dalt, però molt bé baix al mur”.

“Avui hem d’estar contents perquè han sabut aprofitar l’oportunitat de la bona cursa d’avui esquiant a un alt nivell i aconseguint la millor puntuació de l’any per a Marc i Joan”.