Freestyle: L’objectiu és millorar el rànquing

L’equip de freestyle de la Federació Andorrana d’Esquí ha fet la seva presentació avui a la seu de’Andbank per explicar el calendari i els objectius de la secció en la nova temporada 2016-1017. El grup estarà format pels esquiadors Scotty Jordan i Carles Aguareles Loan, i l’entrenador Josep Gil.

Durant la presentació, Andbank ha tornat a mostrar-se al costat de la FAE i una disciplina com el freestyle, la qual cosa ha rebut l’agraïment del president de la Federació, Albert Coma. 

Per la seva part, Josep Gil, entrenador de l’equip, ha destacat el bon treball fet durant tota la temporada passada, el que ha permès, segons ha explicat, poder obtenir dos llocs per a ser a la Copa del Món. “Gràcies als resultats de Carlitos (Aguareles), tenim dues places”, ha afirmat.

De la mateixa manera, Gil ha manifestat que la temporada “comença millor que les dues anteriors”. El tècnic ha afirmat que en total es porten sumats més dies d’esquí en aquest any. Primer van ser els entrenaments a Saas Fee i després a Stuba, i l’inici de les competicions amb la Copa del Món de Big Air de Milà on hi va ser Aguareles Loan. La idea, per tot, és “poder augmentar el rànquing”.

La intenció, per tant, és “córrer tota la Copa del Món d’slopestyle i de big air, puntuar en cada prova i pujar el rànquing”. Gil ha deixat clar que “no es busca fer podis ni res d’això, sinó augmentar el rànquing”.

Gil ha explicat que Aguareles Loan en l’actualitat es troba en el top 44 del rànquing mundial en slopestyle, i que la idea és poder aproximar-se al top 30. Pel que fa a Jordan, després de bloquejar-se la seva puntuació la temporada passada com a conseqüència de la lesió, ara està en el top 98. “Aquest any depèn de quan comenci a competir, perquè si suma punts farà un gran salt”, ha afirmat el tècnic Josep Gil.

Amb dues places per ser a les proves de la Copa del Món, no serà fins el gener que estarà assegurada la presència d’Scotty Jordan, ja que encara està en procés de recuperació de la seva lesió.

Igualment, l’equip competirà als Campionats del Món (17 de març) que aquesta temporada es disputaran a Sierra Nevada. “No és un objectiu principal per nosaltres però intentarem fer-ho el millor possible”, ha assegurat Gil.

Gil ha parlat igualment de la base. En pretemporada han comptat amb el jove Pau Rabassa, i la intenció és “poder entrenar tots junts”. El tècnic ha destacat la importància del treball dels clubs per fer sortir noves incorporacions.

La pròxima cita per a l’equip, amb Aguareles Loan, serà la Copa d’Europa d’Stubai del pròxim 26 de novembre (Àustria), per després ser a la Copa del Món d Big Air a Moenchengladbach (Alemanya), i a la Copa del Món d’slopestyle de Font Romeu (França) del 13 i 14 de gener, on es veurà si també hi participa Jordan. Tot dependrà de l’evolució de la recuperació i de les estades de preparació que pugui fer amb tot l’equip.

Scotty Jordan: “Penso que a principis de desembre podré marxar d’estades amb l’equip, i crec que Font Romeu serà la meva primera Copa del Món”.

“L’objectiu és ser constants durant tota la temporada i marcar resultats”.

“Pel que fa al big air crec que podem estar entre els més tècnics”.

Carles Aguareles Loan: “La pretemporada ha anat molt bé entrenant al 360 de Santa Coloma. També a Saas Fee i fa poc que vam tornar d’Stubai i vam començar a millorar els trucs”.

“La disciplina que tenim més practicada és l’slopestyle, però el big air és pareguda perquè és un salt. No tens tanta pressió però busques un salt més tècnic. Em trobo millor a l’slopestyle, però perquè per nosaltres el big air és nou”.