Presentat l’equip d’esquí de fons amb Ireneu Esteve i Carola Vila

Avui s’ha presentat a la seu d’Andbank l’estructura esportiva d’esquí de fons que tindrà una temporada més dos representants en les figures d’Ireneu Esteve i Carola Vila. L’entrenador continua sent Joan Erola.

Ha estat Erola el que ha explicat la pretemporada realitzada fins el moment, amb nombroses estades físiques tant i una profunda preparació des dels mesos de juny i juliol, amb molt de treball físic i especialment a Andorra. El tècnic ha destacat les grans opcions que aporta el Principat per a una pretemporada, així com les bones condicions de treball. Així mateix, l’entrenador ha destacat les quatre estades realitzades que han permès sumar fins a 28 dies de treball en neu, la qual cosa ha estat molt productiva.

Pel que fa als resultats, Erola ha explicat que, en funció dels resultats, “veurem si podem incloure Ireneu Esteve en alguna Copa del Món”. Pel que fa a Carola Vila, el tècnic ha assegurat que no està en previsió que hi sigui en una competició d’aquest nivell per la seva joventut.

Ireneu Esteve, per la seva part, ha destacat el canvi de categoria: “Hi haurà més participants i més nivell, però fins que no hi sigui no sabrem exactament amb què ens trobarem”. En tot cas, l’esquiador s’ha mostrat motivat per afrontar el repte. Pel que fa a la Copa del Món, és una opció que veu “una mica lluny” però també s’ha mostrat motivat en cas que arribi una oportunitat de ser-hi. Això sí, el que té clar és que l’inici de temporada ha d’anar acompanyat dels millors resultats possibles.

Per a ell el principal objectiu serà el Mundial sub-23. Classificar-se per competir-hi és “una obligació”, segons ha afirmat el tècnic Joan Erola, i per això cal un top15.

Pel que fa a Carola Vila, Erola ha destacat la “bona pretemporada” de l’andorrana, i ha posat com a objectiu millorar els resultats a la Copa d’Europa respecte a l’any passat. Igualment, Vila haurà de pensar, així mateix, en competir al Mundial. En aquest sentit, Erola ha manifestat que “no serà cap trauma si no es classifica”, donat que l’andorrana està en procés de creixement esportiu i seria de les petites de la categoria.

Durant l’acte, Josep Maria Cabanes (Andbank) ha mostrat el seu suport a l’esquí de fons i a la FAE, la qual cosa ha rebut la resposta d’agraïment per part del president de la Federació, Albert Coma, que també ha tingut paraules per a Naturlandia i el Govern d’Andorra, per estar també al costat d’aquesta disciplina.

 

Aquest és el calendari de les pròximes setmanes per a l’equip d’esquí de fons:

17 al 25 de novembre: concentració a Livigno (Itàlia).

25 al 27 de novembre: FIS de Santa Caterina (Itàlia). Cursa el dia 27.

1 al 6 de desembre: entrenaments i cursa a Livigno amb la prova de 35km marató d’Sgambeda (Livigno). Cursa el dia 3. Només Ireneu Esteve. 

6 a l’11 de desembre: OPA Valdidentro (Itàlia). Curses dies 10 i 11.

12 al 18 de desembre: OPA Goms (Suïssa): Curses dies 17 i 18.