Molt treball al davant per a l’equip de fons

L’equip d’esquí de fons de la Federació Andorrana d’Esquí, amb Irineu Esteve i Carola Vila, ha realitzat diferents estades durant la pretemporada, la qual continuarà en les pròximes setmanes.

L’equip durant aquest primer bloc de treball ha realitzat dues concentracions, la primera a Castellar de n’Hug on va fer un treball  de base important, amb moltes hores de rollerski i molts treballs de força. La segona concentració la va fer a Stavanger (Noruega), on es van fer treballs més específics en pista de rollerski, i dues curses per comparar els estats de forma amb els equips més potents de la Copa del Món i així veure com es troben tant Irineu Esteve com Carola Vila respecte a aquests equips. 

Així valorava el tècnic Joan Erola el treball fet fins ara: “La valoració és bona en els dos casos. Teníem un punt de comparació en saber els temps de l’any passat com a nivell de confrontació amb altres equips, i en els dos casos es van superar els nivells esportius de l’any passat”.

Pel que fa a les pròximes concentracions del mes de setembre i octubre, l’equip tindrà de camp base el Passo Stelvio. La primera de les estades començarà el 12 de setembre, amb 8 dies d’esquí i 8 dies a casa, i així alternant durant les següents setmanes. En aquest període es començaran a fer treballs més específics i de posta a punt per a les primeres curses de novembre.

Joan Erola, per la seva part, hi afegeix: “També farem dues curses en aquest període, una el dia 21 a Sobere (Itàlia), una cursa plana que ens anirà bé per guanyar velocitat, i el dia 6 d’octubre al trofeu Sportful. Aquesta darrera és la cursa més prestigiosa a Itàlia i és una cronoescalada. L’any passat Irineu va guanyar en categoria absoluta i Carola en la júnior”.