SBX: Marín i Estévez, amb il·lusions renovades

Avui l’equip d’snowboard de la FAE ha presentat la nova temporada a la seu de MoraBanc. La roda de premsa ha comptat amb els esportistes Lluís Marín i Maeva Estévez, així com el director tècnic de la FAE, Carles Visa, i Mireia Maestre, de MoraBanc.

Carles Visa ha explicat que durant la preparació d’aquesta temporada, els riders andorrans han esquiat “menys en comparació d’altres temporades”, la qual cosa ha estat així “per donar més temps a preparar millor la condició física i també perquè durant els períodes d’estiu és força dificultós trobar bones condicions d’entrenament (circuits)”. En aquest sentit, Visa ha valorat el treball fet i ha incidit en el canvi que ha realitzat Lluís Marín respecte a realitzar la programació física amb França: “Creiem que ha estat força positiu i que donarà els seus fruits”. Visa ha concretat que a partir del mes de setembre “hem posat el turbo pel que fa als estatges de neu, hem fet diverses estades entre Saas fee i Stelvio que finalment han estat les dues millors geleres per poder realitzar el treball tècnic i més o menys en general hem pogut complir amb el programa”. Això és perquè es va canviar alguna ubicació (Hintertux) i s’ha mogut alguna data perquè es donava la circumstància que molts altres equips estaven al mateix lloc entrenant.

Sensacions

Respecte a les sensacions dels riders sobre la neu, Visa ha explicat que són “força bones i esperem que de cara a aquest darrer estatge que es realitzarà a Pyha (FIN) acabarem de posar totes les coses al seu lloc abans de les primeres curses”. 

Pel que fa a Maeva Estévez, “el treball de recuperació després de la lesió del genoll s’ha reprès amb normalitat”, ha explicat Visa. I és que a partir de juliol ja es va començar a intensificar els entrenaments físics. A partir de finals de setembre va començar l’esquí amb els seus companys de França. Sobre la neu, Maeva ha començat “una mica més tard que les seves companyes i evidentment encara estem en el procés d’anar guanyant ritme, força i sobretot confiança sobre el genoll que ara per ara és el mes important”, segons ha confirmat el director tècnic. “El genoll sembla que respon be als impactes (salts no massa grans) la qual cosa és un bon símptoma, però ahir va patir una torçada al genoll, com a conseqüència d’una caiguda, i avui passarem pel metge doncs el tenim una mica inflat i amb dolors”, va reconèixer. 

Objectius

A nivell d’objectius, el principal és “recuperar les millors versions tant del Lluis com de la Maeva, i això passarà per no centrar-nos en un resultat en concret ni cap rànquing en concret, i construir des d’un principi per recuperar les bones sensacions que l’any passat no vam saber trobar i que sabem que quan les tenim podem ser molt competitius, com hem demostrat en més d’una ocasió”, segons Visa.

Pel que fa Estévez, el procés serà similar al de Marín, sobretot pel que fa a la construcció, “però amb la diferència que el ritme i la prioritat se centraran en l’evolució i la recuperació d’aquest genoll”. “Sabem que tenim un llarg camí per recuperar la confiança sobre la cama i per tant fins que no estiguem al 100% no agafarem cap risc innecessari”, va cloure el director tècnic.   

Calendari

El debut de Lluís Marín serà a la Copa del Món de Montafon (Àustria) els dies 12 de desembre (Qualis) i 15 (Finals WC), més BTX de desembre. Després vindrà la Copa del Món de Cervinia (Itàlia) del 20 i 21 de desembre. Així mateix, també estan en l’horitzó els Campionats del Món de Solitude (Park City, Estats Units), del 31-01 Qualis i 1-2 de gener WSC (BTX). Igualment, les altres dates de la Copa del Món són les dues cites de Feldberg (Alemanya) 8-10 de febrer, Baqueira (Espanya) el 1-2 de març i Veysonnaz (Suïssa) el 16-17 de març. En total seran sis Copes del Món, el Campionat del Món i dos BTX (Montafon i Solitude)

Pel que fa a Maeva Estévez, una primera cita de debut seria la Copa d’Europa de Puy Saint Vincent del 12 i 13 de gener. Després, Grasgehren (Alemanya) 19 i 20 de gener, i Val Thorens (França) el 29-30 de gener. Igualment, en funció dels resultats i de l’evolució del genoll es decidirà la seva presència als Campionat del Món.