Alpí: El descens ajornat es reprograma per al dijous 15 de febrer

 

La cursa de descens dels Jocs Olímpics d'Hivern, en la qual havien de participar Joan Verdú i Marc Oliveras, s’ha postposat a causa del fort vent (amb ratxes de 72 quilòmetres per hora) que bufaven al Jeongseon Alpine Centre.

Després de prendre la decisió, un comitè format pel Comitè Olímpic Internacional (COI), el comitè organitzador (POCOG) i oficials de la FIS ha determinat que el descens es disputi el dijous 15 de febrer a les 03:00 hora d’Andorra (11 hores a Corea). El supergegant, en el qual també han de participar Joan Verdú i Marc Oliveras, ha estat programat per al dia de reserva, el divendres 16 de febrer a les 03:00 hora andorrana.

Joan Verdú comentava: “Ha sigut una llàstima que s’hagi anul·lat el descens, però s’ha de tenir paciència en aquests casos i no perdre la concentració. Ara toca centrar-se en la combinada. Demà [per dilluns] farem un entrenament d’eslàlom i per la combinada pinta bé. L’últim entrenament em va anar molt millor i estic amb confiança”.

Marc Oliveras comentava que per a ell la cancel·lació ha estat, entre cometes, positiva: “vaig fer un últim bon entrenament, tot i que al final vaig enganxar-me amb una porta i em vaig fer mal a la mà. Avui estava un pèl tocat així que el fet que es cancel·lés la cursa em permet recuperar una mica”. Sobre la combinada alpina de la matinada de dilluns a dimarts (3:30 h el descens i 7 h l’eslàlom) l’esquiador ha indicat que “les sensacions són bones. Crec que s’ha de fer un bon descens i defensar-se a l’eslàlom”.

L’organització, tenint en compte les previsions meteorològiques, ha cancel·lat l’entrenament de  descens de la combinada alpina previst per a dilluns, amb presència de Verdú i Oliveras. La prova, això sí, es disputarà com estava previst el dimarts 13 de febrer. Sobre aquesta cancel·lació, el tècnic de la FAE, Max Tissot, comentava que “no suposa un gran problema. Hem fet tres entrenaments bons a la pista”.

Foto: Alain Grosclaude / Agence Zoom